Samenwerking in het Allergiecentrum

Tijdens een Multi Disciplinair Overleg (MDO) van het Allergiecentrum komen verschillende specialisten samen om complexe patiënten te bespreken.

Bij het MDO van het Allergiecentrum zijn een allergoloog, dermatoloog, kinderarts, klinisch immunoloog, psycholoog, diëtiste, verpleegkundige specialist en eczeemverpleegkundige. Dit overleg is zes keer per jaar. Als het nodig is, is er een extra overleg.

De specialisten denken samen na over patiënten en vragen die spelen, mogelijkheden voor onderzoeken en mogelijkheden voor behandeling. Daarnaast delen zij nieuwe inzichten, ontwikkelingen en richtlijnen met elkaar. En ze bespreken wetenschappelijke artikelen. Zo bepalen zij gezamenlijk het beleid en is iedereen goed op de hoogte van elkaars handelen. Door van elkaar te leren en één lijn te trekken in de behandeling van patiënten, bieden we de best passende behandeling voor al onze patiënten.

Samenwerking met het Wilhemina Kinderziekenhuis

Het Allergiecentrum van het Diakonessenhuis werkt nauw samen met het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Als een kind met allergieklachten zich bij één van de ziekenhuizen komt, bekijkt een gezamenlijk team waar en hoe het kind het beste geholpen kan worden. Dit team bestaat uit onder andere een kinderallergoloog, kinderarts, kinderdermatoloog en kinderlongarts. De meeste kinderen worden vervolgens geholpen in ons Allergiecentrum. Wanneer hoog complexe zorg nodig is, gaat de patiënt naar het WKZ. Door samen vooraf te bepalen waar het kind het beste geholpen kan worden, komen kinderen sneller op de juiste behandelplek.