Op het spreekuur Allergologie

Denkt u een allergie te hebben? Kom langs op ons spreekuur. Hier onderzoeken we of u een allergie heeft.

Wat is een allergie?

Een allergie is een reactie van het immuunsysteem op stoffen die eigenlijk niet gevaarlijk zijn. Bijvoorbeeld pollen, pinda-eiwit of wespengif. Uw lichaam maakt antistoffen aan tegen deze stoffen. Dat is de reactie die u merkt. Het is belangrijk dat u weet waarvoor u allergisch bent. Dan kunt u de reactie in de toekomst zoveel mogelijk voorkomen. Tijdens het spreekuur onderzoeken we of u een allergie heeft.

Uw eerste bezoek op het spreekuur Allergologie

U heeft eerst een uitgebreid gesprek met de allergoloog. De allergoloog stelt u vragen. Bijvoorbeeld welke klachten u heeft, hoe lang u die klachten al heeft en wat u heeft gegeten voor u die klachten kreeg. Ook vraagt de allergoloog u naar de etiketten van medicijnen en voedsel. Na het gesprek krijgt u een onderzoek. Vaak bestaat dat onderzoek uit huidtesten. Deze testen zijn snel en betrouwbaar. U krijgt direct te horen wat de uitslag is.

Behandelplan allergie

Als u allergisch blijkt te zijn, stellen we een behandelplan op. U leert wat u zelf kunt doen aan uw allergie en welke situatie u beter kunt voorkomen. Bij een voedselallergie gaat u naar een diëtiste. Uw behandeling bestaat vaak uit medicijnen. Daarnaast krijgt u soms noodmedicijnen mee. Die neemt u in op het moment dat u een allergische reactie krijgt.

Afspraak maken

Wilt u langskomen op het spreekuur? Bel dan de poli Allergologie.