E. Croese

Klinisch psycholoog / kinder- en jeugdpsycholoog, met als aandachtsgebieden: diabetes, alcoholpoli en kinder- en jeugdpsychologie.

Profielfoto GZ-psycholoog i.o. tot klinisch psycholoog E. Croese

E. Croese

Biografie

In 2003 is Esther Croese afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit van Amsterdam. Sindsdien heeft zij gewerkt met kinderen, jongeren, ouders en gezinnen. Sinds het afronden van de gz-opleiding is zij ook meer met volwassenen gaan werken.

Altijd meer te leren

Ik vind het heel fijn om een vak te hebben waarin altijd meer te leren is. Wat ik het allerbelangrijkste vind in mijn werk is het contact. Wanneer dit contact goed is en iemand voelt zich gesteund en begrepen dan is er een goede basis voor behandeling. De patiënt kan dan stappen zetten om weer meer grip op zijn leven te krijgen. Juist in het ziekenhuis is dat erg belangrijk omdat de patiënten zich door hun gezondheidsproblemen vaak machteloos voelen.

Inbreng van ouders van grote waarde

Ik ben de psycholoog van het kinderdiabetesteam en de alcoholpoli. Daarnaast werk ik met kinderen en jeugdigen met somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten zoals vermoeidheidsklachten, allergieën en pijn. Vaak betrek ik hun ouders bij de behandeling. Hun inbreng is vaak van grote waarde. Soms zie ik ouders ook alleen en kunnen zij door dingen van zichzelf te herkennen en erkennen hun kinderen beter helpen omgaan met hun klachten.

Ik heb veel plezier in het werken in het ziekenhuis, waar ik dagelijks getroffen wordt door de veerkrachtigheid  van een mens.

BIG-nummer:

39916869325