I.P. Diederix

Dermatologieverpleegkundige, met als aandachtsgebied: eczeem.

In 1992 ben ik in het Lorentz (later Diakonessenhuis)ziekenhuis gestart met de opleiding tot A-verpleegkundige. Na werkzaam geweest te zijn op verschillende afdelingen binnen het ziekenhuis heb ik in 2008 de overstap gemaakt naar de polikliniek dermatologie. In 2009 heb ik de opleiding voor dermatologie verpleegkundige gevolgd in het UMC Utrecht. Hierna ben ik verpleegkundige spreekuren gaan doen op de polikliniek dermatologie.

Op mijn spreekuur zie ik patiënten met eczeem, zowel jonge kinderen als volwassenen met eczeem. Tevens doe ik controles voor acne en huidkanker behandelingen en patiënten die biologicals gebruiken.

In het Diakonessenhuis hebben we een allergiecentrum, dit is een team bestaande uit allergologen, dermatologen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen, diëtiste en psycholoog. Gezamenlijk willen we een zo goed mogelijke eczeemzorg voor (jonge) kinderen en hun ouders geven. De begeleiding van patiënten en het geven van adviezen tijdens mijn spreekuren maken voor mij mijn beroep uitdagend en waardevol.

Profielfoto dermatologieverpleegkundige I. Diederix

I.P. Diederix

BIG-nummer:

39007699330