dr. R.J.J. van Es

Kaakchirurg met als aandachtsgebieden: hoofd-hals oncologie, speekselklierafwijkingen, laesies van mondmucosa en gezichtshuid, groeistoornissen van het craniofaciale skelet.

Profielfoto kaakchirurg dr. R.J.J. van Es

dr. R.J.J. van Es

Dr. R.J.J. van Es voltooide in 1985 en 1990 respectievelijk zijn tandarts- en artsexamen aan de Rijks Universiteit te Utrecht, was waarnemend algemeen praktiserend tandarts tussen ‘85-’90 en in de periode 90-‘92 werkzaam als arts-assistent KNO-heelkunde in het Militair Hospitaal “dr. A. Mathijsen” en Kaakchirurgie in het St. Radboud te Nijmegen.

Opleiding tot kaakchirurg werd voltooid in 1996 te Academisch Ziekenhuis Utrecht. In 1998 was hij als fellow in het Mt. Vernon Hospital te Londen en specialiseerde in maxillofaciale microchirurgische reconstructieve heelkunde. In 2001 promoveerde hij op de ontwikkeling van een proefdiermodel voor behandeling van hoofd-hals carcinoom.

Sinds 2001 is hij opleider op de afdelingen Mondziekten, Kaak- en Aangezichts-chirurgie van het Academisch Ziekenhuis en het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht. Sinds 2006 is hij ook werkzaam op de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichts-chirurgie van het Diakonessenhuis te Utrecht.

Naast algemene maxillofaciale heelkunde, liggen zijn speciale interesses op het gebied van de hoofd-hals oncologie met name afwijkingen van speekselklieren, mondmucosa en gezichtshuid alsmede groeistoornissen van het craniofaciale skelet, waaronder schisis.

Hij is secretaris van het Collegium Chirurgicum Neerlandicum (CCN), bestuurslid van de Nederlandse Werkgroep voor Hoofd-Hals Tumoren(NWHHT), redacteur van Het Tandheelkundig Jaar.

BIG-nummer:

59020895001