dr. J.W. Fijen

Internist-intensivist

Profielfoto dr. J.W. Fijen

dr. J.W. Fijen

Dr. J.W. Fijen studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam (tegenwoordig Amsterdam UMC, locatie AMC). Van 1992-1998 was hij in opleiding tot internist in het Deventerziekenhuis en het UMC Groningen. Aan de Rijksuniversiteit Groningen promoveerde hij in 2002 op Clinical and experimental studies in endotoxemia and sepsis.
Daarna specialiseerde hij zich tot intensivist in het UMC Groningen en in het UMC Utrecht. Vanaf 2002 werkte hij als internist-intensivist in het UMC Utrecht en voor het Nationaal Vergiftigingen Informatiecentrum. In 2006 stapte hij over naar het Diakonessenhuis om daar de Intensive Care nieuwe vorm en inhoud te geven. 

Naast allerlei kwaliteitsprojecten vervulde hij van 2013 tot 2019 meerdere bestuurlijke functies in het Diak zoals vice-voorzitter vereniging medische staf, federatie en voorzitterschap van de Vereniging Specialisten in dienstverband van het Diakonessenhuis.
Dr. Fijen is allround intensivist en opleider voor de stage Intensive Care die verplicht is voor vele specialismen zoals o.a. interne geneeskunde, chirurgie, cardiologie, longziekten.

Dr. Fijen probeert tijdens de IC-behandeling de gehele mens te blijven zien en centraal te stellen in de behandeling.

BIG-nummer:

09021022701