dr. A.E. Flinterman

Dermatoloog met als aandachtsgebieden: kinderdermatologie en dermato-chirurgie.

Profielfoto dermatoloog A.E. Flinterman

dr. A.E. Flinterman

Sinds eind 2011 werk ik in het Diakonessenhuis, ik werk graag samen met alle collega’s die hier werken.

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht, en in diverse ziekenhuizen in Ierland, Australië en Verenigde Staten. Vanaf 2001 heb ik onderzoek gedaan naar voedselallergie bij kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Ik ben eind 2007 op dit onderwerp gepromoveerd. Daarna volgde ik de opleiding tot dermatoloog in Utrecht bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht en deels in Hilversum bij Tergooiziekenhuizen. Tijdens mijn opleiding bleef ik geboeid door kinderen met huidafwijkingen.

Ik vind het fijn om mensen en kinderen te laten stralen. Mede daarom heb ik me ook verdiept in de aangezichtschirurgie. Binnen het Diakonessenhuis ben ik sinds 2012 medisch verantwoordelijk voor de afdeling dermatologie. Ik heb me daarnaast ingezet voor het opzetten van ons allergiecentrum, neem deel aan patiëntbesprekingen met andere specialisten. De laatste tijd zet ik me in om de polikliniek in Utrecht te vernieuwen.

Aandachtsgebieden
Naast algemene dermatologie, zijn mijn aandachtsgebieden kinderdermatologie (waaronder eczeem), hoofdhals oncologie en ingrepen, en auto-immuun aandoeningen.

BIG-nummer:

99056593601