dr. M. van Heijl

Chirurg, met aandachtsgebieden: traumachirurgie, hand- en polschirurgie.

Profielfoto chirurg dr. M. van Heijl

dr. M. van Heijl

Mark van Heijl studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht waar hij in 2007 zijn artsexamen behaalde. Daarna deed hij promotieonderzoek bij de afdeling Chirurgische Oncologie in het AMC te Amsterdam, waar hij in 2010 met succes zijn proefschrift verdedigde. Datzelfde jaar startte hij met de opleiding tot chirurg, en werkte van 2010-2016 afwisselend in het UMC Utrecht en Diakonessenhuis Utrecht. De laatste twee jaar van de zesjarige opleiding specialiseerde hij zich in de traumachirurgie, met bijzondere aandacht voor letsels aan hand, pols en elleboog. Hij bracht onder andere drie maanden als fellow door in Barcelona waar hij werkte in de gerenommeerde hand-pols kliniek Institut Kaplan. 

In 2017 werkte hij in het AMC in Amsterdam waar hij zich vrijwel uitsluitend bezig hield met behandeling van letsel aan hand, pols en elleboog. Hierbij ging het om zowel de acute problematiek als de complexe problemen die na dergelijk letsel op lange termijn kunnen ontstaan. Sinds 2016 is hij gecertificeerd traumachirurg met speciale expertise op gebied van letsels die betrekking hebben op hand en pols.

Naast het klinische werk is hij voor de wetenschap verbonden aan het UMC Utrecht en begeleidt in dit kader een reeks promovendi die o.a. onderzoek doen naar prehospitale triage bij trauma patiënten en letsels van de arm/hand.

BIG-nummer:

19909459901