S.B.E.A. Hoeks

Kinderarts-neonatoloog, met als aandachtsgebieden: neonatologie, het neonatale immuunsysteem, neonatale infecties, neonatale follow up poli

Profielfoto van kinderarts-neonatoloog S.B.E.A. Hoeks

S.B.E.A. Hoeks

Ik volgde mijn studie geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik voltooide mijn opleiding tot kinderarts en neonatoloog in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Daarbij volgde ik stages in het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn en in het Tygerberg hospital in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Ik deed onderzoek naar een aantal bijzondere kenmerken van het afweersysteem die kinderen vroeg in het leven hebben, en de veranderingen daarvan tijdens hun eerste levensjaar. Dit onderzoek gaf inzicht in de noodzaak voor het ontwikkelen van nieuwe diagnostische tools waarmee we op een veilige manier antibiotica kunnen gebruiken direct na de geboorte.

Na mijn opleiding werkte ik op de neonatale intensive care in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht  en in het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Sinds 2019 werk ik in het Diakonessenhuis als kinderarts-neonatoloog.

Naast de algemene kindergeneeskunde houd ik mij met fysiotherapeuten bezig met de follow-up poli voor het vroeg opsporen van ontwikkelingsproblemen bij kinderen met perinatale risicofactoren.

Mijn ambitie is om kinderen en hun families de best mogelijke zorg te geven, zowel rondom de geboorte als in het leven dat voor hen ligt!

Lees hier ook mijn publicaties

BIG-nummer:

19060837001