dr. G.W.K. Hugenholtz

Ziekenhuisapotheker / hoofdapotheker met als aandachtsgebieden: veilige patiëntenzorg met specifieke aandacht voor het medicatieproces, bedrijfsvoering (inclusief financiën) en psychofarmaca.

Profielfoto dr. G.W.K. Hugenholtz

dr. G.W.K. Hugenholtz

Sinds 2007 is dr. Hugenholtz werkzaam in het Diakonessenhuis te Utrecht-Zeist als hoofd ziekenhuisapotheek (inclusief van de in 2012 geopende poliklinische apotheek op de locatie Utrecht). Hij volgde zijn opleiding Farmacie aan de Universiteit Utrecht. In 1999 heeft hij de specialisatie ziekenhuisfarmacie in het Diakonessenhuis Utrecht afgerond en werd aansluitend ziekenhuisapotheker/hoofd apotheek van Altrecht, een grote instelling voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Utrecht. In deze periode deed hij epidemiologisch onderzoek naar het gebruik van antipsychotica. In 2005 promoveerde  hij op het proefschrift: 'Antipsychotics in daily clinical practice: patterns, choices and consequences'. In 2007 maakte hij de overstap naar het Diakonessenhuis.

Binnen het Diakonessenhuis is dr. Hugenholtz onder andere actief als lid van het Bestuur Medische staf en in de geneesmiddelencommissie. Buiten het ziekenhuis is hij onder andere kwaliteitsvisiteur voor de BAZ (Beroepsstandaard Apotheek van het Ziekenhuis), lid van de geneesmiddelencommissie van de NVvP (Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie) en lid van Commissie van Deskundigen Accreditatie van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers.

BIG-nummer:

19043064617