dr. R. van de Langenberg

KNO-arts met als aandachtsgebieden: aandoeningen van de oren, aandoeningen van de neus en neusbijholten, huidtumoren hoofd-halsgebied, aangezichtschirurgie, slaap apneu en algemene KNO.

Profielfoto dr. R. van de Langenberg

dr. R. van de Langenberg

Dr. R. van de Langenberg studeerde geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. Tijdens zijn studie liep hij stage bij de KNO-afdeling van het National University Hospital, Singapore. Daarnaast is hij tijdens de studie begonnen met het verrichten van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van diagnostiek en behandeling van het vestibulair schwannoom, een goedaardige tumor van de evenwichtszenuw. Zijn artsexamen behaalde hij in 2008. Tot 2013 volgde hij zijn opleiding tot KNO-arts aan het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC), onder leiding van prof. dr. B. Kremer en prof. dr. R.J. Stokroos.

Tijdens zijn opleiding promoveerde hij op het proefschrift ‘Vestibular schwannomas, new developments in the management of vestibular schwannomas’, een multidisciplinair project, uitgevoerd in Maastricht (MUMC) en Tilburg (Gamma Knife centrum).

Na zijn opleiding volgde hij een fellowship oorchirurgie aan het internationaal gerenommeerde ‘European institute for otorhinolaryngology’ te Antwerpen, België, onder leiding van prof. dr. F.E. Offeciers en dr. T. Somers.

Nadat hij in 2014 begon in het Diakonessenhuis volgde hij een fellowship plastische en reconstructieve aangezichtschirurgie onder leiding van dr. P.J.F.M. Lohuis, hier in het Diakonessenhuis en in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis te Amsterdam. Hij sloot dit fellowship in 2016 af door met succes in Londen het ‘International Board Exam for Certification in Facial Plastic Surgery’ te doorlopen en is IBCFPRS gecertificeerd in de aangezichtschirurgie.

BIG-nummer:

19910607801