dr. S.J.J. Logtenberg

Internist-nefroloog, met als aandachtsgebieden: chronische nierschade en diabetische nefropathie.

Profielfoto dr. S.J.J. Logtenberg

dr. S.J.J. Logtenberg

Dr. S.J.J. Logtenberg is sinds april 2015 als internist-nefroloog werkzaam in het Diakonessenhuis op de locatie Utrecht. Dr. Logtenberg studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. De opleiding tot internist-nefroloog volgde zij in de Isala Klinieken in Zwolle en het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Vanaf 2005 is zij als onderzoeker verbonden aan het onderzoekscentrum Ketenzorg Chronische Ziekten in Zwolle en het in 2015 opgerichte Langerhans onderzoeksinstituut. Hier richt zij zich op patiëntgeoriënteerde onderzoeksvragen op het gebied van onder andere chronische nierziekten en bepalingsmethoden van de nierfunctie, op transmurale zorg voor patiënten met diabetes mellitus type 2, hypertensie en andere cardiovasculaire risicofactoren. Zij promoveerde in 2010 op onderzoek naar intensieve insuline therapie met een implanteerbare insuline pomp en het gebruik van glucosesensoren bij patiënten met type 1 diabetes mellitus (promotores professor Bilo en professor Gans).

Naast werkzaamheden voor het Diakonessenhuis is zij lid van de medische staf van Dianet dialysecentra. Dianet is een categoraal ziekenhuis dat nierfunctie vervangende therapie aanbiedt (peritoneale dialyse, centrum hemodialyse, thuishemodialyse).

BIG-nummer:

79064689401