dr. M.J. Sigtermans

Anesthesioloog-intensivist, met als aandachtsgebieden: algemene Intensive Care geneeskunde, crew resource management, echografie en pijnbestrijding.

Profielfoto anesthesioloog intensivist dr. M.J. Sigtermans

dr. M.J. Sigtermans

Voordat dr. M.J.  Sigtermans is begonnen met de opleiding tot medisch specialist, heeft hij vier jaar als promovendus gewerkt op de afdeling Anesthesiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Het onderzoek resulteerde in het proefschrift: Ketamine's second life -treatment of acute and chronic pain. Dit onderzoek bestudeerde zowel de pijnstillende effecten van ketamine in de acute (zoals postoperatieve pijn) als in de chronische setting (zoals Complex Regionaal Pijnsyndroom type I; CRPS I).

In 2009 is hij begonnen met de opleiding tot anesthesioloog, welke hij in 2013 heeft afgerond. Hierna is hij zich verder gaan verdiepen in de Intensive Care geneeskunde en heeft hij nog een jaar als fellow op de Intensive Care gewerkt.

Na deze lange Leidse periode kwam er in oktober 2014 een waarneemfunctie beschikbaar in het Diakonessenhuis in verband met een verlof. Aanvankelijk voor een tijdelijke periode maar gezien uitbreiding van het aantal IC bedden en andere taken ontstond er ruimte om de formatie uit te breiden. Dit bood hem de kans om langer te blijven. Zodoende is hij inmiddels per mei 2015 toegetreden tot de vakgroep Intensive Care.

BIG-nummer:

89066864001