M. Stadermann

Kinderarts-allergoloog, met als aandachtsgebied: kinderallergologie.

Profielfoto kinderarts allergoloog M. Stadermann

M. Stadermann

Stadermann heeft haar opleiding tot kinderarts gevolgd in het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht en in Great Ormond Street Hospital for Sick Children in Londen. Haar allergologie specialisatie vond plaats in het UMCU en het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam. Marike is sinds 2012 werkzaam als kinderarts-allergoloog in het Diakonessenhuis.

Ze is nu een van de 11 kinderallergologen van Nederland en gespecialiseerd in behandeling van voedselallergie (pinda, noten, koemelk, etc.), hooikoorts, huisstofmijtallergie en astma, en alle andere allergieën die bij kinderen kunnen optreden.

Ze zet zich met name in voor preventie van allergieën bij kinderen. Hoe kun je allergieën voorkomen? 
Ze behandelt baby’s, kinderen en tieners met een allergische aandoening. Bij kinderen is het mogelijk om de allergische ontwikkeling te remmen door vroeg eczeem te behandelen, bepaalde voeding te geven (pinda, kippenei) of immunotherapie te geven. 

De afgelopen jaren is zij naast haar patiëntenzorg druk geweest met het schrijven van Nederlandse richtlijnen om de zorg voor allergische kinderen te verbeteren. (Richtlijn voedselprovocaties 2014, urticaria bij kinderen 2015 en preventie voedselallergieën 2017). Over deze onderwerpen geeft zij regelmatig lezingen aan kinderartsen, diëtisten, en patiënten.

BIG-nummer:

19057491301