M. Stoop

Geriatriefysiotherapeut, met als aandachtsgebieden dementie en duizeligheid

profielfoto van M. Stoop, Fysiotherapeut

M. Stoop

BIG-nummer:

59909532504

In 2008 studeerde ik af tot fysiotherapeut. Vanuit mijn eerste baan bij een fysiotherapiepraktijk kon ik mij vervolgens direct gaan specialiseren tot geriatriefysiotherapeut (gespecialiseerd in ouderen). Erg fijn, want daar lag altijd al mijn interesse! In 2011 heb ik deze afgerond. Tot mijn indiensttreding bij het Diakonessenhuis in maart 2021 ben ik werkzaam geweest in de eerste lijn en binnen zorginstellingen. Van daaruit heb ik heel veel mensen aan huis en in verpleeghuizen behandeld. Een fijne basis voor mijn werk in het ziekenhuis, want ik weet nu goed waar mensen naar terug gaan na hun opname of bezoek aan de poli. Ik weet bijvoorbeeld hoe de zorg daar geregeld is en waar men in de thuissituatie tegenaan kan lopen. Ik ben verder ook  duizeligheidstherapeut, geregistreerd bij het duizeligheidsnet.

Aandachtsgebieden

Veroudering. Daarbinnen is mijn grootste interesse gelegen in hoe de hersenen het bewegen aansturen, en wat er gebeurt als daarin wat mis gaat.
(Dementie, centraal neurologische aandoeningen, duizeligheid.)

Persoonlijke interesses

Menselijk gedrag, teamprocessen, mindfulness

Nevenfuncties

Naast mijn werk bij het Diak ben ik docent van een tweedaagse cursus op het gebied van fysiotherapie en bewegen bij dementie (‘Beweeginterventie Dementie’).
Ook neem ik deel aan netwerken in de regio op het gebied van geriatriefysiotherapie.

Publicaties

  • Visie op pijn. (Fysiotherapie en ouderenzorg. 2012;26(3):38-52. /// Fysiopraxis. 2012;21(12):37. /// Agility. Winter 2013/2014. P6-15.)

Dit is een review naar de beste manier van het meten van pijn door fysiotherapeuten bij mensen met matige dementie.