Dr. J.E. Swartz

KNO-arts, met als aandachtsgebieden: huidtumoren, reconstructies van het aangezicht, neuschirurgie en chirurgie van de hals en speekselklieren.

Profielfoto van Dr. J.E. Swartz, KNO-arts in het Diakonessenhuis

dr. J.E. Swartz

Dr. Swartz studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Hierna startte hij zijn promotieonderzoek en opleiding tot KNO-arts aan het UMC Utrecht. In zijn opleiding legde hij de nadruk op de chirurgie van de luchtweg en behandeling van goed- en kwaadaardige gezwellen in het hoofdhalsgebied. Een deel van zijn opleiding volgde hij in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.

Na afronding van zijn opleiding volgde hij een vervolgopleiding in de plastische aangezichtschirurgie bij dr. Wilbert Boek (Ziekenhuis Gelderse Vallei) en dr. Koen Ingels (RadboudUMC). In 2023 verdedigde hij zijn proefschrift getiteld “Hypoxie en tumor micro-omgeving in plaveiselcelcarcinomen in het hoofd-halsgebied”. Hiernaast is hij betrokken bij ander wetenschappelijk onderzoek, onder andere naar skeletspiermassa bij patiënten met hoofd-halskanker.

Naast de algemene werkzaamheden als KNO-arts, gaat zijn belangstelling uit naar de functionele neuschirurgie, behandeling en reconstructie bij huidkanker in het gelaat en de chirurgie van de hals en speekselklieren.

BIG-nummer:

19918350801