Z. Tempels-Pavlica

Internist-allergoloog met als aandachtsgebieden: allergologie in volle breedte (atopisch syndroom inclusief voedsel allergieën, geneesmiddelen allergie, urticaria/angioedeem en insectengif allergie) met uitzondering van contact allergie.

Profielfoto internist allergoloog Z. Tempels-Pavlica

Z. Tempels-Pavlica

Drs. Z. Tempels-Pavlica begon haar studie geneeskunde aan de Universiteit van Belgrado, Servië. Zij behaalde haar artsexamen aan Universiteit Utrecht in 1998. Vervolgens hield ze zich bezig met wetenschappelijk onderzoek in Universitair Medisch Centrum Groningen onder leiding van Professor de Monchy. Aansluitend werd zij opgeleid tot internist met aandachtsgebied allergologie in het Academisch Ziekenhuis Dijkzigt te Rotterdam. In 2007 werd zij als internist-allergoloog bijgeschreven in het specialistenregister en vanaf hetzelfde jaar is zij werkzaam als allergoloog in het Diakonessenhuis te Utrecht.

Zij bekleedde een aantal functies binnen de landelijke Nederlandse Vereniging voor Allergologie (NVvA), onder andere binnen commissies nascholing en Beroeps Belangen. Met ingang van 1 januari 2012 maakt zij deel uit van het bestuur van NVvA. 

BIG-nummer:

89049046701