Z. Tempels-Pavlica

Internist-allergoloog met als aandachtsgebieden: allergologie in volle breedte (atopisch syndroom inclusief voedsel allergieën, geneesmiddelen allergie, urticaria/angioedeem en insectengif allergie) met uitzondering van contact allergie.

Profielfoto internist allergoloog Z. Tempels-Pavlica

Z. Tempels-Pavlica

Ik begon mijn studie geneeskunde aan de Universiteit van Belgrado, Servië. Ik behaalde mijn artsexamen aan Universiteit Utrecht in 1998. Vervolgens hield ik mij bezig met wetenschappelijk onderzoek in het Universitair Medisch Centrum Groningen onder leiding van Professor de Monchy. Aansluitend werd ik opgeleid tot internist met aandachtsgebied allergologie in het Academisch Ziekenhuis Dijkzigt te Rotterdam.

In 2007 werd ik als internist-allergoloog bijgeschreven in het specialistenregister en vanaf hetzelfde jaar ben ik werkzaam als allergoloog in het Diakonessenhuis te Utrecht. Ik bekleedde een aantal functies binnen de landelijke Nederlandse Vereniging voor Allergologie en Klinische Immunologie (NVvAKI), onder andere binnen de commissie accreditatie en eerder als bestuurslid. Daarnaast ben ik opleider van de differentiatiestage allergologie/klinische immunologie binnen de interne geneeskunde opleiding, in samenwerking met het UMC Utrecht.

BIG-nummer:

89049046701