Translate website
Disclaimer
Nederlands: U vraagt Google Translate Services om onze teksten te vertalen. Daardoor kunnen er fouten in de teksten zitten. Automatische vertalingen zijn niet perfect, ons ziekenhuis is niet verantwoordelijk voor mogelijke vertaalfouten. Heeft u vragen over uw gezondheid? Neem dan altijd contact op met uw arts.
Meer weten? Lees de toelichting vertaalbeleid
English: You ask Google Translate Services to actively translate our texts. Therefore they may contain errors. Automatic translations are not perfect. Diakonessenhuis is not responsible for possible translation errors. Do you have questions about your health? Then always contact your doctor.
Want to know more? Read the explanation of translation policy
V. Maes
Neuropsychologisch onderzoek, kind-en jeugd psychologisch onderzoek, leefstijltraining bij hartrevalidatie en stagebegeleiding.
V. Maes
Begin 2024 heb ik de master Neuropsychologie afgerond aan de Universiteit Utrecht. Naast mijn studie hield ik me bezig met verschillende werkzaamheden, zoals dataverzameling voor wetenschappelijk onderzoek en het begeleiden van jongeren met psychologische problemen tijdens de coronaperiode. Aan het eind van mijn master liep ik stage in het Diakonessenhuis, waarna ik hier met veel plezier ben blijven werken. Daarnaast ben ik ook werkzaam als begeleider binnen de psychiatrische organisatie Altrecht.
Aandachtsgebieden
Neuropsychologisch onderzoek, kind- en jeugd psychologisch onderzoek, hartrevalidatie en stagebegeleiding
Persoonlijke visie
Lichaam en psyche zijn onlosmakelijk verbonden. Het fascineert me hoe psychische klachten zich fysiek kunnen uiten en hoe lichamelijke aandoeningen het mentale welzijn beïnvloeden. In mijn werk richt ik me met name op neuropsychologisch onderzoek binnen de diagnostiek. Hiermee onderzoeken we of cognitieve factoren, bijvoorbeeld als gevolg van een neurologische aandoening, een rol spelen bij de klachten. Dit helpt bij het stellen van een juiste diagnose en het vinden van passende zorg.
Ik begrijp dat het ondergaan van zo’n onderzoek best spannend kan zijn. Daarom hecht ik veel waarde aan een goede connectie met de patiënt. Door een open en betrokken benadering wil ik een veilige omgeving creëren, waarin iemand zich op zijn gemak voelt. Ik neem de tijd om uit te leggen wat we doen en waarom, en sta stil bij eventuele zorgen of vragen. Zo zorg ik ervoor dat patiënten zich niet alleen goed geïnformeerd, maar ook gesteund en begrepen voelen. Op deze manier wil ik bijdragen aan zorg die niet alleen deskundig, maar ook mensgericht is.