J. van den Wijngaard

Specialist klinisch chemie met als aandachtsgebieden: moleculaire diagnostiek, transfusie en ICT

Profielfoto specialist klinische chemie J. van den Wijngaard

J. van den Wijngaard

Sinds juli 2018 is Jeroen van den Wijngaard werkzaam in het Diakonessenhuis. Eerst als project klinisch chemicus en per januari 2019 als klinisch chemicus. Zijn aandachtsgebieden zijn moleculaire diagnostiek, bloedtransfusie, ICT en trials.

Jeroen van den Wijngaard behaalde het doctoraal examen farmacochemie. Jeroen promoveerde in 2007 Cum Laude aan de faculteit geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift “Models of Twin to Twin Transfusion Syndrome”.

Na zijn promotieonderzoek verwierf Jeroen een persoonlijk Niels Stensen stipendium en tevens een Veni beurs op het gebied van microvasculaire adaptatie in hartfalen en werkte hij meer dan een jaar op het Computing Laboratory van de Universiteit van Oxford in Engeland.

Van 2014 tot 2018 was Jeroen in opleiding tot laboratoriumspecialist klinische chemie bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Naast een brede opleiding in de klinische chemie heeft Jeroen als specifieke aandachtsgebieden bloedtransfusie, moleculaire diagnostiek, ICT en trials.