Behandeling van een buigpeesletsel

De behandeling van een buigpeesletsel is operatief. Na de operatie oefent u met bewegen van uw vinger of pols. U doet dit onder begeleiding van een handtherapeut.

Operatieve behandeling van een buigpeesletsel

We voeren de operatie uit op de operatiekamer. We verdoven uw arm of u gaat onder narcose. Met een zigzag snee over de handpalm zijde van de hand/ vinger, leggen we de uiteinden van de buigpees vrij. Uw pees herstellen we tijdens de operatie met sterke hechtingen.

Behalve buigpezen zitten ook gevoelszenuwen vlak onder uw huid. De handchirurg herstelt ook de gevoelszenuwen, als deze beschadigt zijn.

U krijgt na de operatie kortdurend gips en daarna handtherapie.

Nabehandeling van een buigpeesletsel

De eerste week krijgt u gips om uw pees rustig te laten herstellen. De pees is daarna nog erg zwak. U kunt de pees nog niet als voorheen belast worden. Bij het herstel ontstaat altijd in meer of mindere mate littekenweefsel. Dit littekenweefsel kan problemen veroorzaken, zoals verklevingen.

Daarom traint u de pees langzaam onder begeleiding van een handtherapeut. Zodat de pees genoeg rust krijg om te genezen, maar ook genoeg beweging krijgt om de pees soepel te laten glijden. Zo voorkomen we bewegingsbeperkingen.

U heeft minimaal zes weken een afneembare spalk. De nabehandeling is intensief.

 

Hand- en polscentrum

Onze handchirurgen zijn Europees gecertificeerd en werken volgens de laatste inzichten. Zij werken intensief samen met andere specialisten in het Diakonessenhuis om mensen met hand- of polsaandoeningen de beste zorg te bieden.

Chirurg onderzoekt patiënt in het Hand- en polscentrum van het Diakonessenhuis