Behandeling van een elleboog op slot

Heeft u last van uw elleboog, omdat de elleboog op slot zit? Als u naar onze orthopedische kliniek komt, gaan we eerst op zoek naar de oorzaak van de stijve elleboog. Onze orthopeed onderzoekt uw elleboog en maakt een röntgenfoto. Soms maken we een scan. We kiezen daarna samen met u de beste behandeling. Wij helpen u graag.

Niet-operatieve behandeling

Soms verdwijnen uw klachten vanzelf en kunt u uw elleboog ineens weer bewegen.

Operatieve behandeling

Meestal is een kijkoperatie nodig om de elleboog op slot te behandelen. Tijdens de operatie verwijderen we losse stukjes kraakbeen uit uw elleboog. Deze losse stukjes kunnen het nog goede kraakbeen en het bot daaronder beschadigen. Daarom laten we dit losse kraakbeen liever niet zitten. Als de slotklacht bij u veroorzaakt wordt door een osteochronditis dissecans (OCD), dan leest u hier meer over de behandeling van een OCD. 

Bent u eerder behandeld in een ander ziekenhuis?

Geef dan bij het maken van een afspraak door dat u al in een ander ziekenhuis bent geweest voor een probleem met uw elleboog. Dan kunnen wij verslagen en röntgenbeelden opvragen. Zo beginnen wij met een goede voorbereiding aan uw behandeling.  

Wat kunt u weer na de behandeling?

Het doel van de operatie is dat uw elleboog niet meer op slot schiet. Het is wel belangrijk dat u goed de oefeningen van uw fysiotherapeut doet. Elke dag thuis even oefenen zorgt voor een goed resultaat. Meestal duurt het herstel zes weken.

Had u al last van slijtage in uw elleboog? Dat verhelpt deze operatie niet.

Wij hebben veel ervaring met elleboogproblemen. Wij zijn aangesloten bij www.elleboogkliniek.nl. Als uw klachten wat ingewikkelder zijn, overleggen wij met elleboogexperts uit heel Nederland om u zo goed mogelijk te helpen.

De behandeling uitgelegd

Maak een afspraak

U kunt online en telefonisch een afspraak maken. U heeft hiervoor een verwijzing van een huisarts of specialist nodig.