Behandeling van een gebroken vinger

Afhankelijk van de breuk aan uw vinger raden wij u een behandeling aan.

Niet-operatieve behandeling van een gebroken vinger

Als bij de botbreuk de botdelen niet te veel zijn verplaatst en als de breuk ‘stabiel’ is, kiezen we meestal voor een periode met rust in gips. Soms krijg u dan ook begeleiding door de handtherapeut. Het gaat hierbij om de juiste balans. Aan de ene kant moet de breuk genezen door rust, aan de andere kant moet u uw vinger weer op tijd bewegen zodat deze niet stijf wordt. Hierin begeleiden en adviseren wij u.

Operatieve behandeling van een gebroken vinger

Als de botdelen te veel zijn verplaatst of als de breuk niet ‘stabiel’ is, dan raden wij een operatie aan. Bij een gebroken vinger komt dit vaak voor. Tijdens de operatie zetten we de breuk op zijn plaats zetten we uw vinger vast met staaldraadjes, schroefjes of een plaatje. De keuze voor het materiaal hangt af van de soort en ernst van de breuk. U krijgt na de operatie bijna altijd handtherapie.

Meer weten over een gebroken vinger?

Gebroken vingers en gebroken middenhandsbeentjes komen veel voor. Ongeveer 20% van alle bezoekers aan de Spoedeisende Hulp heeft iets aan een hand of pols.

Hand- en polscentrum

Onze handchirurgen zijn Europees gecertificeerd en werken volgens de laatste inzichten. Zij werken intensief samen met andere specialisten in het Diakonessenhuis om mensen met hand- of polsaandoeningen de beste zorg te bieden.

Gipsmeester behandelt patiënt in het Hand- en polscentrum van het Diakonessenhuis