Behandeling van een hamervinger

Wij hebben verschillende behandelingen voor een hamervinger of mallet finger. Er zijn niet-operatieve behandelingen en operatieve behandelingen. Mede met röntgenonderzoek kijken we wat voor u de beste behandeling is.

Niet-operatieve behandeling van een hamervinger

Het eindgewricht van de vinger moet in een gestrekte stand worden gehouden. Hiervoor meten we u een op maat gemaakt spalk aan. U draagt deze spalk  6-8 weken lang continu. Hierna bouwt u het dragen van de spalk af.  Wij begeleiden u hierbij met advies en instructies. In sommige gevallen krijgt u daarnaast extra begeleiding van een handtherapeut.

Operatieve behandeling van een hamervinger

Soms is niet alleen de strekpees van uw vingerkootje gescheurd. Soms is ook een stukje bot losgetrokken en verplaatst. Als dit stukje bot (dat vastzit aan de strekpees) niet op de goede plek blijft zitten, opereren we u om het stukje bot en uw pees op zijn plek te krijgen. Dit doen we op de operatiekamer. Dit doen wij met behulp van pinnen. Deze pinnen verwijderen we meestal na zes weken.

Hand- en polscentrum

Onze handchirurgen zijn Europees gecertificeerd en werken volgens de laatste inzichten. Zij werken intensief samen met andere specialisten in het Diakonessenhuis om mensen met hand- of polsaandoeningen de beste zorg te bieden.

Chirurg onderzoekt patiënt in het Hand- en polscentrum van het Diakonessenhuis