Behandeling van heupdysplasie
Bij heupdysplasie passen de twee botten van het heupgewricht niet goed in elkaar. De kop van het bovenbeen wordt niet goed bedekt door de kom van de bekken. Dit is aangeboren. Als het niet wordt behandeld, kan uw kind als jong volwassenen al last krijgen van slijtage in de heup.
Behandeling zonder operatie
De heup van een baby met heupdysplasie gaat bijna nooit helemaal uit de kom. We helpen uw kind dan met een spreidbroek. Deze speciale broek zet de heup van uw baby in een specifieke houding. Hierdoor krijgt het lichaam een seintje om het kommetje van het gewricht wat aan te passen. Het gewricht groeit zo beter in elkaar.
Behandeling zonder operatie uitgelegd
Als we heupdysplasie ontdekken bij uw baby, krijgt hij/zij direct een spreidbroek. De eerste drie maanden moet deze broek altijd aan. Uw baby heeft hier zelf geen last van. Na drie maanden controleren we met een röntgenfoto of echo-onderzoek of het kommetje al een betere vorm heeft. Meestal is na zes maanden het kommetje zoals hij moet zijn en hoeft uw baby de spreidbroek niet meer aan.
Behandeling met operatie
In onze orthopedische kliniek opereren wij kinderen met heupdysplasie niet. Gelukkig is dit ook bijna nooit nodig. Als de dysplasie van uw kind heel ernstig is en wel geopereerd moet worden, verwijzen we u door naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis.
Wat kan uw kind weer na de behandeling?
Uw kind krijgt niet op jong volwassen leeftijd problemen met de heup.
Maak een afspraak
U kunt online en telefonisch een afspraak maken. U heeft hiervoor een verwijzing van een huisarts of specialist nodig.
Orthopedie in het Diakonessenhuis
Onze orthopedische kliniek binnen het Diakonessenhuis biedt u de beste zorg. Wij hebben korte wachttijden, ervaren specialisten en optimale service, maar alles binnen de veilige omgeving van ons ziekenhuis. Wij helpen u graag.