Behandeling van een instabiele elleboog

We gaan eerst op zoek naar de oorzaak van uw instabiele elleboog. Onze orthopeed stelt u vragen en onderzoekt uw elleboog. We maken een röntgenfoto en soms een scan. We kiezen daarna de beste behandeling voor u.

Niet-operatieve behandeling

Meestal krijgt u gips of een brace om uw elleboog. Hierdoor krijgen de banden in uw elleboog rust en kunnen ze genezen. We verwijzen u naar een elleboog fysiotherapeut. Uw fysiotherapeut leert u hoe u uw elleboog het best kunt gebruiken en welke bewegingen u het beste kunt vermijden. U traint uw spieren om onverwachte bewegingen van uw elleboog op te vangen. Zo kunt u zelf voorkomen dat uw elleboog uit de kom gaat.

Operatieve behandeling

Voor sommige letsels is een operatie nodig. Ook als behandeling met gips, een brace of fysiotherapie niet genoeg helpt kan een operatie nodig zijn.  De gescheurde gewrichtsband wordt gerepareerd, verstevigd of vervangen.

Bent u eerder behandeld?

Laat bij het maken van een afspraak weten of u al in een ander ziekenhuis bent geweest voor uw instabiele elleboog of behandeling van een breuk. Dan kunnen wij verslagen en röntgenfoto’s opvragen. Wij beginnen dan met een goede voorbereiding aan uw behandeling. 

Wat kunt u weer na de behandeling?

U kunt uw elleboog weer gewoon gebruiken. De kans dat uw elleboog weer uit de kom schiet is heel klein. Ook de kans op bijvoorbeeld een infectie na de operatie is heel klein.

Wij hebben in onze orthopedisch kliniek veel ervaring met elleboogproblemen. Wij zijn aangesloten bij www.elleboogkliniek.nl. Als uw klachten wat ingewikkelder zijn, overleggen wij met elleboogexperts uit heel Nederland om u zo goed mogelijk te helpen.

De behandeling uitgelegd

Maak een afspraak

U kunt online en telefonisch een afspraak maken. U heeft hiervoor een verwijzing van een huisarts of specialist nodig.