Behandeling van instabiele knieschijf

Soms blijkt uit ons onderzoek dat de stand van uw knieschijf sterk afwijkt. Hierdoor beweegt uw knieschijf niet goed in de geul. De knieschijf kan dan uit de kom raken. Als de stand van uw knieschijf afwijkt, bespreken we met u of we u kunnen opereren. We opereren u alleen als trainingen (met een fysiotherapeut) niet genoeg helpen. Ook na een operatie moet u veel trainen om uw knie weer goed te kunnen bewegen.

Behandeling zonder operatie

Uw fysiotherapeut helpt u met het trainen van uw bovenbeen. Geduld is belangrijk. Vaak kunt u pas na een aantal maanden beoordelen of de bovenbeentraining helpt.

Behandeling met operatie

Tijdens deze operatie corrigeren we de stand van uw botten, zodat de positie van uw knieschijf in de geul beter en stabieler wordt. We doen dit op verschillende manieren, en kiezen altijd de manier die het beste geschikt is voor u.

Wat kunt u weer na de behandeling?

Het doel van de behandeling is dat uw knie niet meer uit de kom gaat en uw pijn weg is. Na ongeveer een jaar weten we of de operatie het doel heeft bereikt. Als u al last had van een versleten knieschijf, zijn misschien niet alle klachten weg.

De behandeling uitgelegd

Maak een afspraak

U kunt online en telefonisch een afspraak maken. U heeft hiervoor een verwijzing van een huisarts of specialist nodig.