Behandeling van klachten met een knieprothese

Onze fysiotherapeut en orthopeed kijken samen wat de beste behandeling is als u last heeft van uw knieprothese. Als we een duidelijke oorzaak voor uw klachten weten, bijvoorbeeld een loszittende prothese, kunnen we u opereren. We vervangen dan uw prothese of een deel ervan.

Behandeling zonder operatie

We proberen een duidelijke oorzaak voor uw klachten te vinden. Als we die niet direct kunnen vinden, helpt onze fysiotherapeut u met wat oefeningen. Soms verwijzen we u door naar een revalidatiearts.

Behandeling met operatie

Meestal kunnen we een duidelijke oorzaak vinden. U heeft bijvoorbeeld een infectie in uw knie of de prothese is instabiel. Tijdens een operatie vervangen we uw prothese, of een deel ervan.

Wat kunt u weer na de behandeling?

Het herstel na het vervangen van een knieprothese duurt langer dan nadat u uw eerste knieprothese kreeg. Het herstel na vervanging (revisie) van de knieprothese duurt langer dan na de eerste knieprothese. Het eindresultaat kunt u na 1 tot 1.5 jaar verwachten. Met de nieuwe prothese voelt u minder pijn. U kunt weer beter en langer lopen. Meestal gaat een nieuwe prothese minder lang mee dan de eerste prothese.

De behandeling uitgelegd