Behandeling van een versleten AC-gewricht

Uw sleutelbeen en schouderdak komen samen in het AC-gewricht. Op de uiteinden van uw botten zit een laagje kraakbeen. Door ouder worden, een breuk of zware belasting kan uw kraakbeen slijten. Dit noemen we artrose. Het geeft pijn bovenop uw schouder en vaak trekt de pijn richting uw nek of bovenarm. Er zijn meerdere manieren waarop we u kunnen behandelen. Dit zullen wij u goed uitleggen. Samen met u bepalen we de beste behandeling.

Behandeling zonder operatie

Soms gaat de pijn in uw schouder weg door wat rust te nemen. Bewegingen die de pijn erger maken, kunt u beter vermijden. We geven u pijnstillers en verwijzen u naar een fysiotherapeut. Ook kan een injectie met ontstekingsremmers heel goed werken.

Behandeling met operatie

Als de pijn blijft, kan een operatie helpen. Tijdens de operatie maken we meer ruimte in uw AC gewricht. De operatie doen we via een kijkoperatie of een kleine snee bovenop uw schouder. De operatie heet een laterale clavicula resectie.

Eerder behandeld in een ander ziekenhuis?

Laat bij het maken van een afspraak weten of u al in een ander ziekenhuis bent geweest voor uw klachten. Dan kunnen wij verslagen en röntgenfoto’s opvragen. Zo beginnen wij met een goede voorbereiding aan uw behandeling. 

Wat kunt u weer na de operatie?

Voor de operatie kunnen we niet goed in te schatten hoe lang het totale herstel duurt. Bij de ene patiënt gaat het herstel wat langzamer dan bij de ander. Het herstel duurt meestal drie maanden. Bij sommige mensen kan het een half jaar of zelfs langer duren. Na het herstel heeft u geen pijn meer of in ieder geval een veel minder pijn. We hebben veel ervaring met schouderoperaties in ons ziekenhuis. 

De behandeling uitgelegd