Behandeling van een versleten heup
In onze orthopedische kliniek hebben we veel ervaring met de behandeling van slijtage van heupen. De meeste mensen kunnen na een behandeling weer zonder pijn lopen. We proberen u eerst te helpen met fysiotherapie en medicijnen. Als dit niet helpt, krijgt u tijdens een operatie een kunstheup.
Een heup met slijtage is stijf en doet pijn. Onze fysiotherapeut helpt u met oefeningen om uw gewricht iets te versoepelen. U krijgt ook advies hoe u uw heup in het dagelijks leven kunt gebruiken en welke sporten u nog kunt doen. Met medicijnen pakken we de pijn en ontsteking in uw heup aan. Soms geven we u een injectie in uw heupgewricht met een verdovingsvloeistof en onstekingsremmer. Veel mensen krijgen de pijn zo onder controle en hoeven gelukkig niet geopereerd te worden.
Behandeling met operatie
Als de pijn en stijfheid niet weggaan, opereren we u. Tijdens een operatie vervangen we uw hele heupgewricht met een prothese. Dit noemen we een totale heupprothese. De kunstheup kunnen we zowel via de voorkant van uw heup als via de achterkant van uw heup plaatsen.
We kunnen de prothese laten vastgroeien in het bot of vastzetten met speciaal cement. Soms kiezen we voor combinatie van deze twee. Als het bot nog sterk is, laten we de prothese meestal zelf vastgroeien.
Wat kunt u weer na de behandeling?
Met een kunstheup kunt u weer lopen zonder pijn. Na zes weken kunt u uw heup weer gaan gebruiken. Een kunstheup slijt uiteindelijk ook, maar dat duurt vaak langer dan 15 jaar. Hoe lang uw heupprothese meegaat, hangt af van hoe actief u bent. Hoe meer uw beweegt, sport of zwaar werk doet, hoe korter de prothese meegaat. U kunt onze orthopedisch chirurg hierover advies vragen.
Orthopedie in het Diakonessenhuis
Onze orthopedische kliniek binnen het Diakonessenhuis biedt u de beste zorg. Wij hebben korte wachttijden, ervaren specialisten en optimale service, maar alles binnen de veilige omgeving van ons ziekenhuis. Wij helpen u graag.