Behandeling van de ziekte van De Quervain

Wij hebben verschillende behandelingen: behandeling met een spalk, behandeling met een injectie en behandeling met een operatie. Samen met u bespreken we de behandelmogelijkheden voor uw situatie.

Behandeling met een spalk en/of injectie

Om uw geïrriteerde pezen tot rust te brengen kunnen wij u een spalk geven. Vaak combineren wij dit met een spuitje met een ontstekingsremmer (corticosteroïden). U moet de spalk zes weken dragen. Soms adviseren wij handtherapie voor extra uitleg en begeleiding. Wij vertellen u dan meer over hoe u uw pols kunt belasten.

Behandeling met een operatie

Als het dragen van een spalk niet helpt of als u ernstige klachten heeft, raden wij een operatie aan. Onder lokale verdoving maken wij een sneetje over de peesschede aan de duimzijde van uw pols. Door het openen van de strakke tunnel krijgen uw pezen meer ruimte.

Meer weten over de ziekte van De Quervain?

De ziekte van De Quervain is een ontsteking van de pezen en/of peesschede aan de duimkant van uw pols. Daardoor is het lastiger om dingen te tillen en vast te houden.

Hand- en polscentrum

Onze handchirurgen zijn Europees gecertificeerd en werken volgens de laatste inzichten. Zij werken intensief samen met andere specialisten in het Diakonessenhuis om mensen met hand- of polsaandoeningen de beste zorg te bieden.

Chirurg onderzoekt patiënt in het Hand- en polscentrum van het Diakonessenhuis