Lipofilling

Denkt u na over een lipofilling? Kies voor de veiligheid van het ziekenhuis en de uitgebreide ervaring van onze plastisch chirurgen.

Wat is lipofilling?

Bij lipofilling brengen we uw lichaamseigen vet in op plaatsen met volumetekort. Hierbij kunt u denken aan het opvullen van deuken die zijn ontstaan door eerdere operaties. Of het aanvullen van volume in de borsten na zwangerschap. Ook is de techniek geschikt voor het verzachten van rimpels in uw gezicht of op de handrug. Om lipofilling te kunnen doen is eerst liposuctie nodig: het wegzuigen van onderhuids vet. Meestal gebeurt dit bij de buik of benen. Na een speciale centrifugebehandeling van het afgezogen vet blijven alleen de beste cellen over. Deze injecteren we vervolgens op de plaats van volumetekort.

Mogelijkheden en verwachtingen

Lipofilling is een veilige techniek en is helemaal lichaamseigen. Er vinden dus geen afstotingsreacties plaats. Het belangrijkste voordeel is een natuurlijk ogend en blijvend resultaat.

Lipofilling: de operatie

Afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied vindt de operatie plaats onder plaatselijke verdoving of narcose.

Vergoeding lipofilling door zorgverzekeraar

In speciale gevallen vergoedt uw zorgverzekeraar lipofilling. Denk hierbij aan schade die is ontstaan door eerdere operaties. In die gevallen doen wij voor u de aanvraag bij de zorgverzekeraar. Let op: u heeft hiervoor een verwijzing van uw huisarts nodig.

Wordt de ingreep niet vergoed door de zorgverzekeraar? Dan betaalt u de lipofilling zelf. Vraag de tarieven op via [email protected].

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U kunt op korte termijn terecht voor een vrijblijvend advies van onze plastisch chirurgen.