Liposuctie

Denkt u na over een liposuctie? Kies voor de veiligheid van het ziekenhuis en de uitgebreide ervaring van onze plastisch chirurgen.

Wat is liposuctie?

Liposuctie is het wegzuigen (suctie) van onderhuids vet (lipo). Liposuctie is een veilige en voorspelbare methode om overtollig onderhuids vet te verwijderen. Vaak behandelde gebieden zijn de buik, borsten, benen, knieën, billen, rug en hals. Daarnaast is liposuctie mogelijk als behandeling voor lymfoedeem. Dit kan voorkomen na het verwijderen van lymfeklieren uit de lies of oksel.

Mogelijkheden en verwachtingen bij liposuctie

Liposuctie is geschikt voor het verwijderen van onderhuids vetoverschot. Opgerekte huid kunnen we alleen niet corrigeren met liposuctie.

Liposuctie van gebieden met lymfoedeem kan ervoor zorgen dat er nieuwe lymfevaten worden aangemaakt. Dat zorgt voor betere afvloed van lymfe. Deze techniek werd recent gepubliceerd in het meest vooraanstaande medische tijdschrift van de wereld: de New England Journal of Medicine.

Liposuctie: de operatie

De operatie vindt meestal plaats onder narcose en duurt 30 tot 90 minuten. U mag dezelfde dag weer naar huis. Direct na de operatie krijgt u drukkleding aangemeten om herstel van het behandelde gebied te verbeteren.

Vergoeding liposuctie door zorgverzekeraars

In speciale gevallen, bijvoorbeeld bij lipoedeem of lymfoedeem, vergoedt uw zorgverzekeraar de behandeling. In die gevallen doen wij voor u de aanvraag. Let op: u heeft hiervoor een verwijzing van uw huisarts nodig.

Wordt de ingreep niet vergoed door de zorgverzekeraar? U betaalt dan zelf voor de liposuctie. Vraag de tarieven op via [email protected].

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken? U kunt op korte termijn terecht voor een vrijblijvend advies van onze plastisch chirurgen.