Het coronavirus en ons ziekenhuis

Landelijk zijn de meeste coronamaatregelen inmiddels vervallen. In de Utrechtse ziekenhuizen, ook in ons ziekenhuis, blijven nog wel een paar coronamaatregelen gelden. Op deze pagina leest u welke regels belangrijk zijn voor patiënten en bezoekers.

Laatst gewijzigd op 27 oktober 2022

Waarom zijn er nog coronamaatregelen in het ziekenhuis?

In een ziekenhuis zijn meer kwetsbare mensen dan op andere plaatsen. Om hen te beschermen blijven we in het ziekenhuis extra voorzichtig. Bovendien helpen de maatregelen om uitval van zorgmedewerkers tegen te gaan.

​​​​​​​De standaard maatregelen gelden ook bij ons

Dat wil zeggen: ontsmet uw handen regelmatig, hoest en nies in de elleboog, schud geen handen en volg de landelijke regels rond testen en isolatie. 

Verkouden en/of koorts?

  • Heeft u een afspraak in het ziekenhuis en heeft u verkoudheidsklachten of koorts? Neem dan contact op met de afdeling waar u de afspraak heeft. We overleggen met u of het nodig en verstandig is om naar de afspraak te komen. Als u naar de afspraak moet komen, dan zorgen wij voor de juiste maatregelen. Zodat u veilig ons ziekenhuis kunt bezoeken.
  • Wilt u op bezoek bij een patiënt en heeft u verkoudheidsklachten of koorts? Dan vragen wij u uw bezoek uit te stellen tot u klachtenvrij bent.​​​​​

Wanneer moet u een mondkapje dragen?

In de openbare ruimtes van ons ziekenhuis (in de centrale hal, de gangen en op de polikliniek) hoeft u geen mondkapje te dragen. Uiteraard mág het wel: medische mondkapjes zijn beschikbaar bij de hoofdingang, poliklinieken en verpleegafdelingen.

In de volgende gevallen draagt u wel een medisch mondkapje: 

  • Als u een afspraak heeft en corona gerelateerde klachten. Neem voor uw komst ook contact op met de afdeling waar u de afspraak heeft. We overleggen met u of het nodig en verstandig is om naar de afspraak te komen.
  • Als u op bezoek komt en ouder bent dan twaalf jaar. We vragen u het mondkapje te dragen tijdens uw bezoek op de verpleegafdeling en de patiëntenkamer.

Iemand meenemen naar uw afspraak? 

Het kan fijn zijn om iemand mee te nemen naar uw afspraak. Neem maximaal 1 begeleider mee naar uw afspraak. Deze begeleider mag geen klachten hebben die passen bij het coronavirus.

Bezoektijden en regels voor bezoek

Om u veilig in ons ziekenhuis te kunnen ontvangen, beperken we het aantal mensen dat tegelijkertijd aanwezig is. We spreiden de bezoektijden en vragen u om u aan onze aangepaste bezoekregels te houden.