Patiënt Tony vertelt over het Dagbehandelcentrum

Het Dagbehandelcentrum is een afdeling voor oncologische en hematologische patiënten. Hier krijgt u chemotherapie en/of immunotherapie. Daarnaast bieden wij ondersteunende behandelingen, zoals bloedtransfusies. Tony Dryssen (72) is patiënt op het Dagbehandelcentrum en vertelt over zijn ervaringen.

Foto van Tony Dryssen, patiënt bij het Dagbehandelcentrum

Bij Tony constateerden artsen ruim tien jaar geleden een zeldzame bloedziekte. Tony komt regelmatig op controle in het Diakonessenhuis. Twee keer per week krijgt hij een bloedtransfusie. “Ik woon in Utrecht, dit is voor mij een ideaal ziekenhuis. Midden in de stad. Ik vind deze afdeling prettig. Warm, huiselijk”.

In het Dagbehandelcentrum staan de wensen van onze patiënten centraal. Bezoek is altijd welkom. “Soms komt mijn vriendin mee, of een vriend. En als ik alleen ben, lees ik m’n krantje, een boek, of luister ik muziek”.

Muziek speelt een belangrijke rol in het leven van Tony. “Ik houd van muziek. Ik ben muzikant, maak experimentele muziek, met vrienden. Ik heb veel opgetreden, Keulen, Antwerpen, noem maar op. Totdat het niet meer ging. Ik moet aan m’n lichaam denken. Het is een chronische ziekte, Het is een deel van mijn leven”.