Hartbewaking

U bent opgenomen op de Hartbewaking van het Diakonessenhuis locatie Utrecht. In deze folder vindt u informatie over deze afdeling. Algemene informatie over een opname vindt u in de folder 'Opname in het Diakonessenhuis’. Heeft u de folder niet gekregen? Vraag de folder dan aan de verpleegkundige van uw afdeling.

De Hartbewaking

De Hartbewaking is voor patiënten met hartklachten die we extra goed in de gaten willen houden en/of een intensieve behandeling met medicijnen nodig hebben. De patiënten zijn meestal zieker dan op andere afdelingen. Of ze hebben een groter risico om ziek te worden. De afdeling heeft 6 hartbewakingsbedden.

We houden uw situatie de hele tijd in de gaten. Zo merken we veranderingen snel op en kunnen we de behandeling aanpassen. Het kan zijn dat we u medicijnen geven via een infuus. We meten meerdere keren uw bloeddruk en we maken hartfilmpjes. Uw bewaking gebeurt via een monitor waarvan we het beeld ook op de centrale post kunnen bekijken. Los hiervan blijft het belangrijk dat u uw lichamelijke klachten meteen doorgeeft aan de verpleegkundigen.

Contactpersoon

Voor uw eigen privacy informeren we niet iedereen over uw situatie. Daarom vragen we u namens de familie een contactpersoon aan te wijzen. We bellen deze persoon als uw situatie verandert. En deze persoon kan ons bellen voor informatie.

Wij verzoeken de contactpersoon niet te bellen tussen 7.30 en 10.30 uur. Dan zijn we het drukst met de patiëntenzorg. Voor medische informatie is een gesprek met de afdelingsarts mogelijk. Uw contactpersoon kan een afspraak maken via de verpleegkundige.

Op de afdeling

Bezoek

Bezoektijden zijn 10.30 - 11.30 uur en 19.00 - 20.00 uur. Er mogen 2 personen per bezoekuur op bezoek komen.

Kleding/persoonlijke bezittingen

U heeft of krijgt misschien een ziekenhuisjasje aan. Geef uw persoonlijke bezittingen zoveel mogelijk mee naar huis.

Zorg voor legitimatiebewijs

In het ziekenhuis is het wettelijk verplicht dat u zich kunt legitimeren. Neem daarom bij elk bezoek een geldig legitimatiebewijs mee, bijvoorbeeld een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Zo kunnen we controleren of we de juiste persoon voor ons hebben. Dit helpt ons om te voorkomen dat we patiënten verwisselen. Legitimatie is dus belangrijk voor uw veilige behandeling. Heeft u uw legitimatiebewijs niet bij u? Laat iemand dit dan voor u meebrengen.

Mobiel bellen

Op de Hartbewaking mag u uw mobiele telefoon gebruiken. Het kan gebeuren dat de verpleegkundige u vraagt uw telefoon een moment uit te zetten.

Wifi

Op de Hartbewaking is wifi.

Bloemen en planten

Op de Hartbewaking zijn bloemen of planten op de kamers verboden.

Teamhoofd

Het teamhoofd van de Hartbewaking is Marijke van der Velde.

Vragen

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Stel deze dan gerust aan de verpleegkundige.

Telefoonnummers

Hartbewaking/Eerste Hart Hulp (2C)
088 250 7500

Opmerkingen over de tekst

Vindt u iets onduidelijk beschreven? Of ontbreekt er informatie? Dat horen wij graag. U kunt opmerkingen over de tekst doorgeven via [email protected].

Bijgewerkt op: 18 september 2023

Code: CAR04