Identificatie in het ziekenhuis

Wij vragen u als patiënt zich bij elk bezoek aan het ziekenhuis te identificeren met een geldig identiteitsbewijs. In deze folder leggen wij uit waarom.

Identificatie in het ziekenhuis is verplicht

Bij elke afspraak in het ziekenhuis geldt een wettelijke identificatieplicht. Dit houdt in dat u bij elk bezoek aan het ziekenhuis een geldig identiteitsbewijs moet kunnen laten zien (zoals een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs).

Waarom is identificatie nodig?

Voor uw veilige behandeling: Aan de hand van uw identiteitsbewijs kunnen wij checken of we de juiste persoon voor ons hebben. Dit helpt ons om verwisseling van patiënten te voorkomen en is dus belangrijk voor uw veilige behandeling. 

Voor vergoeding van uw behandeling: Alleen als u zich heeft geïdentificeerd, kunnen wij de rekening voor uw behandeling indienen bij uw verzekeraar.

Welk identiteitsbewijs is geldig?

Met een geldig identiteitsbewijs bedoelen we:

  • een geldig paspoort
  • een geldige identiteitskaart
  • een geldig rijbewijs
  • een vluchtelingenpaspoort

Heeft u geen identiteitsbewijs bij u?

Als wij uw identiteit niet kunnen checken, mogen wij geen zorg verlenen. Wij moeten dan een nieuwe afspraak met u maken, tenzij het gaat om spoedeisende hulp. 

Vragen

Met vragen naar aanleiding van deze brief kunt u terecht bij onze baliemedewerkers.

Opmerkingen over de tekst

Vindt u iets onduidelijk beschreven? Of ontbreekt er informatie? Dat horen wij graag. U kunt opmerkingen over de tekst doorgeven via [email protected].

Bijgewerkt op: 1 december 2020

Code: DIAK8