Identificatie in het ziekenhuis (kind)

Als uw kind naar het ziekenhuis moet, vragen wij hem/haar zich te identificeren met een geldig identiteitsbewijs. In deze folder leggen wij uit waarom.

Identificatie in het ziekenhuis is verplicht

Bij elke afspraak in het ziekenhuis geldt een wettelijke identificatieplicht. Dit houdt in dat u (of uw kind) bij elk bezoek aan het ziekenhuis een geldig identiteitsbewijs moet kunnen laten zien. Deze plicht geldt voor iedereen, ongeacht de leeftijd.

Waarom is identificatie nodig?

Voor een veilige behandeling: Identificatie helpt ons om verwisseling van patiënten te voorkomen en is dus belangrijk voor een veilige behandeling.

Voor vergoeding van de behandeling: Alleen als uw kind zich heeft geïdentificeerd, kunnen wij de rekening voor de behandeling indienen bij uw verzekeraar.

Is uw kind jonger dan 1 jaar?

Wij begrijpen het als u voor uw baby nog geen identiteitsbewijs heeft. Daarom maken wij voor kinderen jonger dan 1 jaar een uitzondering op bovenstaande. Neem wel altijd uw eigen identiteitsbewijs mee en het geboortebewijs van uw kind. En zorg zo snel mogelijk voor een geldig identiteitsbewijs voor uw kind.

Welk identiteitsbewijs is geldig?

Met een geldig identiteitsbewijs bedoelen we:

  • een geldig paspoort
  • een geldige identiteitskaart
  • een geldig rijbewijs
  • een vluchtelingenpaspoort

Heeft u geen identiteitsbewijs bij zich?

Als wij de identiteit van uw kind niet kunnen checken, mogen wij geen zorg verlenen. Wij moeten dan een nieuwe afspraak met u maken, tenzij het gaat om spoedeisende hulp.

Vragen

Met vragen naar aanleiding van deze brief kunt u terecht bij onze baliemedewerkers.

Opmerkingen over de tekst

Vindt u iets onduidelijk beschreven? Of ontbreekt er informatie? Dat horen wij graag. U kunt opmerkingen over de tekst doorgeven via [email protected].

Bijgewerkt op: 1 december 2020

Code: DIAK9