Informatie voor bezoekers van patiënten (locatie Utrecht)

Bent u familielid/bezoeker van een patiënt in het Diakonessenhuis locatie Utrecht? In deze folder vindt u belangrijke informatie over uw bezoek.

Aandachtspunten voor bezoek

  • Kom met maximaal 2 bezoekers per bezoekuur.
  • Heeft u luchtwegklachten (neusverkoudheid, hoesten en/of keelpijn) draag dan een mondkapje in het ziekenhuis. Mondkapjes zijn bij binnenkomst in het ziekenhuis beschikbaar.
  • Neem geen planten in aarde en bloemstukjes met oase mee voor patiënten. In aarde en oase kunnen namelijk schimmels zitten.

Bereikbaarheid

Adres

Bezoekadres
Bosboomstraat 1
3582 KE Utrecht

Postadres
Postbus 80250
3508 TG Utrecht

Wilt u iemand die opgenomen is een kaartje sturen? Vermeld bij het adres dan duidelijk de naam, afdeling en het kamernummer van de patiënt.

Route

Op onze website vindt u een routebeschrijving voor de auto en het openbaar vervoer.

Parkeren

Beperkte parkeergelegenheid
Het ziekenhuis heeft maar een beperkt aantal parkeerplaatsen. Hierdoor kan het op bepaalde momenten van de dag lastig zijn een parkeerplaats te vinden. Houd hier rekening mee als u het ziekenhuis bezoekt.

Alternatieven
Het ziekenhuis is goed met openbaar vervoer te bereiken. Bekijk op onze website hoe u het snelst bij het Diakonessenhuis locatie Utrecht komt. U kunt uw auto ook betaald parkeren bij sportcentrum Galgenwaard. Vanaf hier is het vijf tot tien minuten lopen naar het ziekenhuis.

Parkeerkosten
Parkeren op onze parkeerplaatsen kost geld. De tarieven zijn gelijk aan de gemeentelijke parkeertarieven. Zo willen we voorkomen dat niet-bezoekers op onze parkeerplaatsen parkeren. Bekijk de actuele tarieven.

Uitrijkaarten met korting
Patiënten en bezoekers die vaak in het Diakonessenhuis locatie Utrecht moeten zijn, kunnen uitrijkaarten met korting bestellen. U koopt een set van vijf stuks voor 30 euro (dus 6 euro per kaart). Na bestelling haalt u de uitrijkaarten de volgende werkdag af bij de receptie in de centrale hal van het Diakonessenhuis in Utrecht. U kunt hier alleen met uw pinpas betalen.

  • Online bestellen: vul het bestelformulier in.
  • Telefonisch bestellen: bel met het Facilitair Service Bureau op telefoonnummer 088 250 6888, op werkdagen tussen 8.00 en 16.00 uur. Hier kunt u ook uw vragen stellen.

Eten en drinken

In de centrale hal van het ziekenhuis is een winkel/restaurant. Hier vindt u cadeautjes, tijdschriften, koffie, broodjes en andere hapjes en drankjes. Ook staan er op verschillende plaatsen in het ziekenhuis koffie- en frisdrankautomaten. 

De openingstijden van de Brasserie in Utrecht:

  • Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 11.30 tot 17.00 uur

Roken

Roken is overal in het ziekenhuis en op het terrein van het ziekenhuis verboden.

Mobiel bellen

U mag mobiel bellen in het ziekenhuis behalve op plaatsen waar dit de ziekenhuisapparatuur verstoort. U mag daarom niet bellen op de Intensive Care/Hartbewaking, operatieafdeling, afdeling Gynaecologie, afdeling Verloskunde, kinderafdeling, couveuse-afdeling, afdeling Radiologie, in behandelruimten en op de poliklinieken. Op deze plaatsen vindt u een verbodssticker of verbodsbordje. Hier moet u uw mobiele telefoon uitzetten.

Verder gelden in het Diakonessenhuis de volgende gedragsregels over bellen:  

  • Praat niet te hard.
  • Zoek een plek waar u andere mensen niet stoort.
  • Bel niet tijdens artsenrondes, rusttijden of na 22.00 uur 's avonds.  

Vragen

Stel uw vragen bij de verpleegafdeling waar uw naaste is opgenomen.

Opmerkingen over de tekst

Vindt u iets onduidelijk beschreven? Of ontbreekt er informatie? Dat horen wij graag. U kunt opmerkingen over de tekst doorgeven via [email protected].

Bijgewerkt op: 29 september 2023

Code: DIAK10