Logeren bij uw baby

Uw pasgeboren baby wordt opgenomen op de afdeling Neonatologie of de kinderafdeling. Het Diakonessenhuis biedt moeders de mogelijkheid om de eerste dagen bij de baby te logeren, mits de baby ouder is dan 36 weken. Op de afdeling Neonatologie zijn hiervoor twee kamers ingericht. U verblijft dan met uw baby op een aparte kamer. U kunt zoveel mogelijk zelf voor uw baby zorgen en krijgt daarbij ondersteuning van de verpleegkundigen.

De logeermogelijkheid is speciaal bedoeld voor moeders maar partners zijn ook van harte welkom te blijven logeren. In deze folder vindt u informatie over het logeren. Algemene informatie over de opname van uw baby vindt u in de brochures ‘De afdeling Neonatologie'.

Duur van het verblijf

U kunt op de afdeling Neonatologie logeren vanaf 24 uur na de bevalling (mits u zelf geen medische zorg meer nodig heeft). Na een keizersnede blijft u de eerste dagen meestal op de kraamafdeling. U kunt tot en met de zevende dag na de bevalling bij uw baby blijven logeren. Het verblijf wordt ingekort als de afdeling u niet de juiste zorg kan bieden of als dit wegens ruimtegebrek noodzakelijk is.

Kraamzorg

Als u besluit om bij uw baby op de afdeling Neonatologie te blijven, wordt u opgenomen als logeermoeder. U bent dan ontslagen van de afdeling Verloskunde. U moet dan contact opnemen met uw eigen verloskundige. Zij zorgt ervoor dat u de nodige controles krijgt. Uw eigen verloskundige of de verpleegkundigen/verloskundigen van de afdeling Verloskunde komen de controles bij u doen.

Uw zorgverzekeraar vergoed dit volledig, maar het gaat wel af van uw eigen risico. Houd er rekening mee dat uw verzekeraar de logeerdagen in mindering brengt op het aantal dagen kraamzorg thuis.

Faciliteiten

Maaltijden

Maaltijden en materialen voor moeder en baby worden door het ziekenhuis verstrekt. Partners die in het ziekenhuis logeren, krijgen een ontbijt. Lunch en diner worden tegen betaling aangeboden. Verder kunt u gebruik maken van de koelkast en de magnetron die op de afdeling aanwezig zijn.

Douche en toilet

Douche en toilet bevinden zich op de gang. Als u wilt douchen kunt u zich melden bij een van de verpleegkundigen. Deze kan de deur voor u openmaken. Kraamverband is aanwezig op de kamer.

Hygiëne

In verband met de hygiëne op de afdeling vragen wij u geen bloemen of planten op de kamer neer te zetten. Ook verzoeken we u geen ringen, armbanden en horloges te dragen. Maaltijden mogen wel op de kamer genuttigd worden.

Vragen

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen, stel ze dan gerust aan de verpleegkundigen van de afdeling.

Telefoonnummers

De afdeling Neonatologie (5 B)
088 250 6136

Opmerkingen over de tekst

Vindt u iets onduidelijk beschreven? Of ontbreekt er informatie? Dat horen wij graag. U kunt opmerkingen over de tekst doorgeven via [email protected]

Bijgewerkt op: 7 juni 2021

Code: K36