Logopedie (poliklinisch)

U bent door uw medisch specialist doorverwezen naar de logopedist van het Diakonessenhuis. In deze folder vindt u meer informatie over de gang van zaken rond uw bezoek aan de logopedist.

Logopedie, wat is het?

Bij de logopedist kunt u terecht voor een behandeling van klachten op het gebied van spreken en/of slikken. We eten, drinken en communiceren allemaal dagelijks en vinden het heel gewoon. Als het niet meer vanzelfsprekend is ontdekken we pas hoe belangrijk dit voor ons is. Logopedie onderzoekt en behandelt op het gebied van taal, spreken en/of slikken.  

Voorbereiding op uw bezoek aan de logopedist

Afspraak maken

Voor een bezoek aan de logopedist heeft u altijd een verwijzing nodig van een medisch specialist. Als u een verwijzing heeft, kunt u zelf een afspraak maken met de logopedist. Dit kan via het secretariaat fysiotherapie, ergotherapie en logopedie. Het telefoonnummer vindt u achter in deze folder.

Meenemen

Denkt u er aan een geldig legitimatiebewijs (paspoort of identiteitsbewijs) mee te nemen naar uw eerste bezoek aan de logopedist.

Verhinderd

Als u verhinderd bent voor een afspraak, laat dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren weten. Er kan dan een andere patiënt in uw plaats komen. Bovendien kunt u direct een nieuwe afspraak maken.

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Tijdens uw eerste bezoek bespreekt de logopedist uw klachten en hulpvraag. Op grond hiervan volgt eventueel verder onderzoek en eventuele behandeling. De behandeling bestaat uit advies en/of oefeningen en is gericht op het behalen van het vooraf besproken einddoel. Alles gebeurt in overleg met u.

Vergoeding van de behandeling

Het hangt van uw verzekering af of de logopedische behandeling wordt vergoed. We adviseren u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Voor vergoeding van logopedische behandeling in het Diakonessenhuis hebt u altijd een verwijzing nodig van de interne specialist. 

Vragen

Heeft u vragen voor de logopedist, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Logopedie. Het telefoonnummer vindt u achter in deze folder.

Telefoonnummers

Secretariaat fysiotherapie, ergotherapie en logopedie 
088 250 6412

Opmerkingen over de tekst

Vindt u iets onduidelijk beschreven? Of ontbreekt er informatie? Dat horen wij graag. U kunt opmerkingen over de tekst doorgeven via [email protected].

Bijgewerkt op: 20 mei 2019

Code: LOG02