Thuisbehandeling astma

Op de polikliniek Longgeneeskunde behandelen en begeleiden we u waar dat kan in uw thuissituatie. Hiervoor maken we onder andere gebruik van de Thuismeten app. Dit is een digitale coach die u en ons helpt om uw gezondheid goed in de gaten te houden. In deze folder vindt u hierover meer informatie.

Wat is thuisbehandeling met de Thuismeten app?

De Thuismeten astma app is een digitaal programma waarmee u thuis via tablet of smartphone uw gezondheid samen met uw zorgverleners in de gaten houdt. Via de app geeft u regelmatig metingen door en vult u regelmatig vragenlijsten in over hoe het met u gaat. Hoe vaak u dit doet, bespreekt u met uw longverpleegkundige.

thuismeten app

In de app vindt u o.a. vragenlijsten en informatie

Uw verpleegkundige en longarts volgen op afstand hoe het met u gaat. Zij bekijken dagelijks de metingen en antwoorden die u gegeven heeft. Zo nodig nemen zij contact met u op om uw behandeling bij te stellen of om u een advies te geven. Thuismeten helpt om vroegtijdig een astma-aanval te signaleren en te behandelen. Via de app krijgt u tips en adviezen wat u kunt doen om astma aanvallen te voorkomen. Ook kunt u via de app op een eenvoudige manier contact hebben met uw zorgverleners.

Aanmelden

Uw behandelaar nodigt u via mail uit om u aan te melden voor de app. Bij deze e-mail ontvangt u ook de folder over de app. Heeft u vragen naar aanleiding van deze folder dan kunt u contact opnemen met onze longverpleegkundigen. Heeft u geen uitnodiging ontvangen en wilt u wel met de app gaan werken? Dan kunt u dit aangeven tijdens uw afspraak bij de longverpleegkundige of longarts. Zodra u bent aangemeld ontvangt u een welkomstmail. In de mail staat hoe u de app installeert. De app is eenvoudig in gebruik.

Wat vindt u in de app?

Als u inlogt op de app ziet u onderaan vier icoontjes.

Acties

Zodra u ingelogd bent, komt u in het tabblad ‘Acties/vandaag’. Hier vindt u de acties die voor u klaar staan. U herkent het tabblad aan het hartjes-icoon linksonder in het scherm. Het getal in het roze geeft aan hoeveel acties er voor u klaar staan.

Afbeelding van acties

Zelfzorg

Het tweede icoon onder in het scherm betreft de zelfzorg. Via dit tabblad kunt u berichten sturen naar uw hulpverlener, lessen volgen, metingen invullen/ terugvinden. Hier vindt u ook uw medicatieschema en zelfzorgadviezen.

Afbeelding van zelfzorg

Metingen

Onder het tabblad ‘Metingen’ vindt u een schematische weergave van de uitkomsten van de vragenlijsten en eventueel uw longfunctiemetingen.

Afbeelding van metingen

Berichten

Onder het tabblad ‘Berichten’ vindt u de berichten die u ontvangen heeft van uw hulpverleners.

Afbeelding van berichten

Hoeveel tijd kost het werken met de app?

Gaat het goed met uw astma, dan gebruikt u de app om op gezette tijden een controle in te vullen. U kunt hierbij denken aan elke maand een vragenlijst. Dit duurt per keer ongeveer 5 minuten. Gaat het minder goed met uw astma dan gebruikt u de app om vragenlijsten in te vullen en eventueel een longfunctiemeting door te geven. Het invullen van de vragenlijsten duurt per keer ongeveer 5 minuten.

Het gebruik van de app vraagt wat van uw tijd. Daar staat tegenover dat als uw astma stabiel is, u minder vaak voor herhaalbezoeken naar het ziekenhuis hoeft te komen.

Niet voor spoed

De app is niet bedoeld voor spoedsituaties. Neem in geval van spoed rechtstreeks contact op met de longverpleegkundige of met uw huisarts zoals u dat gewend bent. Heeft u problemen buiten kantooruren of in het weekend, neem dan contact op met uw huisarts of de huisartsenpost.

Problemen?

Heeft u een probleem met de Thuismeten app, weet u niet hoe u iets moet regelen of ontvangt u geen e-mail meer terwijl u die wel verwacht? Neem dan contact op met de helpdesk van de leverancier van de Thuismeten app: Luscii. U kunt Luscii telefonisch bereiken tijdens kantooruren: 085 130 58 51. Mailen kan natuurlijk ook op [email protected]

Vragen

Met vragen over het thuismeten kunt u terecht bij de longverpleegkundigen van het Diakonessenhuis. Het team is bereikbaar via email: [email protected] of op werkdagen tussen 11.00 en 12.00 uur telefonisch via 088 250 6756.

Bijgewerkt op: 1 juli 2022

Code: LONG42