Thuismonitoring bij hartklachten

Op de polikliniek Cardiologie van het Diakonessenhuis begeleiden we u waar mogelijk in uw thuissituatie. Bijvoorbeeld als u hartfalen heeft of als u onder behandeling bent op de secundaire preventiepolikliniek of de atriumfibrillerenpolikliniek Hiervoor maken we gebruik van de Thuismeten app. Dit is een app die u en ons helpt om uw gezondheid goed in de gaten te houden. Zo hoeft u minder vaak naar het ziekenhuis te komen als het goed met u gaat. En weten we het sneller als het minder goed met u gaat. In deze folder vindt u hierover meer informatie.

Wat is thuismonitoring bij hartklachten?

Thuismonitoring bij hartklachten houdt in dat u thuis zelf regelmatig uw gewicht, bloeddruk en hartslag meet. Via een app - de Thuismeten app - geeft u de metingen door aan het ziekenhuis.

Uw behandelaars in het ziekenhuis volgen op afstand hoe het met u gaat. Zij bekijken dagelijks (op werkdagen) de metingen. Zo nodig nemen zij contact met u op om uw behandeling bij te stellen of om u een advies te geven.

Op de app vindt u ook filmpjes over uw hartaandoening en over wat u zelf aan uw gezondheid kunt doen, en hoe u klachten vroegtijdig kunt herkennen. Thuismeten helpt om vroegtijdig problemen te signaleren en te behandelen.

Hoe werkt het?

  • Uw behandelaar meldt u aan voor de Thuismeten app voor.
  • U installeert de app op uw smartphone of tablet.
  • Via de app krijgt u berichten. Bijvoorbeeld als het tijd is om metingen te doen.

De app is eenvoudig in het gebruik. Ook de meetapparatuur is makkelijk te bedienen. Als vanzelfsprekend begeleiden we u bij iedere stap. Zodat u het thuismeten snel onder de knie krijgt.

Aan de slag met thuismeten

Als uw behandelaar u voor de app heeft aangemeld, ontvangt u een welkomstmail. In de mail staat helder uitgelegd hoe u begint met thuismeten.

Wat vindt u in de app?

Als u inlogt op de app ziet u onderaan vier icoontjes.

Acties

Zodra u ingelogd bent, komt u in het tabblad ‘Acties/vandaag’. Hier vindt u de acties die voor u klaar staan. U herkent het tabblad aan het hartjes-icoon linksonder in het scherm. Het getal in het roze geeft aan hoeveel acties er voor u klaar staan.

Afbeelding van acties

Zelfzorg

Het tweede icoon onder in het scherm betreft de zelfzorg. Via dit tabblad kunt u berichten sturen naar uw hulpverlener, lessen volgen, metingen invullen/ terugvinden. Hier vindt u ook uw medicatieschema en zelfzorgadviezen.

Afbeelding van zelfzorg

Metingen

Onder het tabblad ‘Metingen’ vindt u een schematische weergave van de uitkomsten van vragenlijsten en uw metingen.

Afbeelding van metingen

Berichten

Onder het tabblad ‘Berichten’ vindt u de berichten die u ontvangen heeft van uw hulpverleners.

Afbeelding van berichten

Uw metingen

Hoe vaak u metingen doet en doorgeeft, spreekt u af met uw behandelaar:

O 1 keer per week

O 2 keer per week

O 3 keer per week op maandag, woensdag en vrijdag

Is uw bloeddruk verhoogd?

  • hoger dan 130/80
  • hoger dan 150/90 (>70 jaar)

O Meet dan 3 keer achter elkaar de bloeddruk met 5 minuten ertussen en noteer dan de laatste meting.

Niet voor spoed

Voelt u zich echt niet goed? Handel dan zoals u altijd doet.

Neem zo snel mogelijk contact op met:

  1. uw huisarts
  2. de huisartsenpost
  3. in bedreigende situaties 112

Problemen?

Heeft u een probleem met de Thuismeten app, weet u niet hoe u iets moet regelen of ontvangt u geen e-mail meer terwijl u die wel verwacht? Neem dan contact op met de helpdesk van de leverancier van de Thuismeten app: Luscii. U kunt Luscii telefonisch bereiken tijdens kantooruren: 085 130 58 51. Mailen kan natuurlijk ook: [email protected]

Vragen

Met vragen over het thuismeten kunt u terecht op het telefonisch spreekuur van de secundaire preventiekliniek of de atriumfibrillerenpolikliniek, via telefoonnummer 088 250 9393. Wij zijn op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag bereikbaar tussen 9.30 en 11.30 uur.

Telefoonnummers

Polikliniek Cardiologie
088 250 5040

Secundaire preventiepolikliniek/atriumfibrillerenpolikliniek
088 250 9393

Bijgewerkt op: 10 augustus 2023

Code: CAR32