Thuismonitoring bij hartklachten

Op de polikliniek Cardiologie van het Diakonessenhuis begeleiden we u waar mogelijk in uw thuissituatie. Bijvoorbeeld als u hartfalen heeft, of als u onder behandeling bent op de secundaire preventiepolikliniek. Hiervoor maken we gebruik van de Thuismeten app. Dit is een app die u en ons helpt om uw gezondheid goed in de gaten te houden. Zo hoeft u minder vaak naar het ziekenhuis te komen als het goed met u gaat. En weten we het sneller als het minder goed met u gaat. In deze folder vindt u hierover meer informatie.

Wat is thuismonitoring bij hartklachten?

Thuismonitoring bij hartklachten houdt in dat u thuis zelf regelmatig uw gewicht, bloeddruk en hartslag meet. Via een app - de Thuismeten app - geeft u de metingen door aan het ziekenhuis.

Uw behandelaars in het ziekenhuis volgen op afstand hoe het met u gaat. Zij bekijken dagelijks (op werkdagen) de metingen. Zo nodig nemen zij contact met u op om uw behandeling bij te stellen of om u een advies te geven.

Op de app vindt u ook filmpjes over uw hartaandoening en over wat u zelf aan uw gezondheid kunt doen, en hoe u klachten vroegtijdig kunt herkennen. Thuismeten helpt om vroegtijdig problemen te signaleren en te behandelen.

Hoe werkt het?

  • Uw behandelaar meldt u aan voor de Thuismeten app voor.
  • U installeert de app op uw smartphone of tablet.
  • Via de app krijgt u berichten. Bijvoorbeeld als het tijd is om metingen te doen.

De app is eenvoudig in het gebruik. Ook de meetapparatuur is makkelijk te bedienen. Als vanzelfsprekend begeleiden we u bij iedere stap. Zodat u het thuismeten snel onder de knie krijgt.

Aan de slag met thuismeten

Als uw behandelaar u voor de app heeft aangemeld, ontvangt u een welkomstmail. In de mail staat helder uitgelegd hoe u begint met thuismeten.

Wat vindt u in de app?

Als u inlogt op de app ziet u onderaan vier icoontjes.

Acties

Zodra u ingelogd bent, komt u in het tabblad ‘Acties/vandaag’. Hier vindt u de acties die voor u klaar staan. U herkent het tabblad aan het hartjes-icoon linksonder in het scherm. Het getal in het roze geeft aan hoeveel acties er voor u klaar staan.

Afbeelding van acties

Zelfzorg

Het tweede icoon onder in het scherm betreft de zelfzorg. Via dit tabblad kunt u berichten sturen naar uw hulpverlener, lessen volgen, metingen invullen/ terugvinden. Hier vindt u ook uw medicatieschema en zelfzorgadviezen.

Afbeelding van zelfzorg

Metingen

Onder het tabblad ‘Metingen’ vindt u een schematische weergave van de uitkomsten van vragenlijsten en uw metingen.

Afbeelding van metingen

Berichten

Onder het tabblad ‘Berichten’ vindt u de berichten die u ontvangen heeft van uw hulpverleners.

Afbeelding van berichten

Uw metingen

Hoe vaak u metingen doet en doorgeeft, spreekt u af met uw behandelaar:

O 1 keer per week

O 2 keer per week

O 3 keer per week op maandag, woensdag en vrijdag

Is uw bloeddruk verhoogd?

  • hoger dan 130/80
  • hoger dan 150/90 (>70 jaar)

O Meet dan 3 keer achter elkaar de bloeddruk met 5 minuten ertussen en noteer dan de laatste meting.

Niet voor spoed

Voelt u zich echt niet goed? Handel dan zoals u altijd doet.

Neem zo snel mogelijk contact op met:

  1. uw huisarts
  2. de huisartsenpost
  3. in bedreigende situaties 112

Problemen?

Heeft u een probleem met de Thuismeten app, weet u niet hoe u iets moet regelen of ontvangt u geen e-mail meer terwijl u die wel verwacht? Neem dan contact op met de helpdesk van de leverancier van de Thuismeten app: Luscii. U kunt Luscii telefonisch bereiken tijdens kantooruren: 085 130 58 51. Mailen kan natuurlijk ook: [email protected]

Vragen

Met vragen over het thuismeten kunt u terecht bij polikliniek Cardiologie van het Diakonessenhuis. U kunt bellen naar nummer 088 250 9393, van maandag tot en met woensdag én vrijdag tussen 9.30 en 11.30 uur.

Telefoonnummers

Polikliniek Cardiologie
088 250 5040

Bijgewerkt op: 12 augustus 2022

Code: CAR32