Translate website
Disclaimer
Nederlands: U vraagt Google Translate Services om onze teksten te vertalen. Daardoor kunnen er fouten in de teksten zitten. Automatische vertalingen zijn niet perfect, ons ziekenhuis is niet verantwoordelijk voor mogelijke vertaalfouten. Heeft u vragen over uw gezondheid? Neem dan altijd contact op met uw arts.
Meer weten? Lees de toelichting vertaalbeleid
English: You ask Google Translate Services to actively translate our texts. Therefore they may contain errors. Automatic translations are not perfect. Diakonessenhuis is not responsible for possible translation errors. Do you have questions about your health? Then always contact your doctor.
Want to know more? Read the explanation of translation policy
Verpleegkundig spreekuur voor patiënten met de ziekte van Parkinson
Uw behandelend arts heeft u doorverwezen naar het spreekuur van de parkinsonverpleegkundige van het Diakonessenhuis. In deze folder leest u wat u kunt verwachten en vindt u praktische informatie over het spreekuur.
Wat houdt dit spreekuur in?
Het spreekuur is een aanvulling op de behandeling van de neuroloog en gebeurt dan ook in nauwe samenwerking met hem of haar. Tijdens het spreekuur kunt u vragen stellen over de ziekte zelf en over de gevolgen van de ziekte voor het dagelijks leven. U kunt uw vragen stellen aan de verpleegkundige en eventuele problemen bespreken over:
- lichamelijke verzorging;
- het gebruik van medicijnen;
- het huishouden;
- aanpassingen in huis;
- financiële zaken;
- werk en/of studie.
Samen met de verpleegkundige zoekt u naar een passende oplossing voor uw problemen. Ook kan zij de informatie die u van de neuroloog heeft ontvangen aanvullen en verduidelijken. Eventueel verwijst zij (of de neuroloog) u door naar andere hulpverleners of hulpverlenende instanties, zoals de ergotherapeut, fysiotherapeut of logopediste. Uiteraard worden deze oplossingen afgestemd op de behandeling van uw neuroloog.
Het spreekuur wordt gedaan aan de hand van de parkinsonmonitor. Deze vragenlijst vindt u op de website van de parkinsonvereniging. Het is fijn als u de parkinsonmonitor alvast invult voordat u naar het spreekuur komt. Als dat niet lukt, dan kunt u de parkinsonmonitor tijdens tijdens het bezoek aan de parkinsonverpleegkundige krijgen.
Indien nodig kunnen er tijdens het spreekuur onderzoeken afgenomen worden zoals een geheugentest of een bloeddrukmeting.
Afspraak maken
Uw afspraak wordt automatisch gemaakt door het secretariaat van de polikliniek Neurologie na een doorverwijzing van uw neuroloog. Heeft u vragen over het spreekuur? Als u niet bent doorverwezen door uw neuroloog kunt u ook op eigen initiatief een afspraak maken. De parkinsonverpleegkundige plant samen met u een vervolgtraject in, eventueel in overleg met uw neuroloog. Als u bent opgenomen in het Diakonessenhuis in verband met de ziekte van Parkinson of een andere aandoening dan bezoekt de parkinsonverpleegkundige u, als u daar behoefte aan heeft, op de verpleegafdeling.
Punt voor Parkinson Utrecht
Het spreekuur vindt plaats in Punt voor Parkinson Utrecht; een expertise- en behandelcentrum voor patiënten met de ziekte van Parkinson of parkinsonisme. Onze parkinsonsverpleegkundigen werken hier nauw samen met specialisten uit verschillende zorgorganisaties.
Vragen
Voor contact met de parkinsonverpleegkundige kunt u contact opnemen met het secretariaat van de polikliniek Neurologie via telefoonnummer 088 250 5303. Soms kan de verpleegkundige u direct te woord staan. Als dat niet mogelijk is, wordt u teruggebeld. De parkinsonverpleegkundige is ook bereikbaar via email [email protected].
Opmerkingen over de tekst
Vindt u iets onduidelijk beschreven? Of ontbreekt er informatie? Dat horen wij graag. U kunt opmerkingen over de tekst doorgeven via [email protected].
Bijgewerkt op: 3 maart 2025
Code: NEU21