Translate website
Disclaimer
Nederlands: U vraagt Google Translate Services om onze teksten te vertalen. Daardoor kunnen er fouten in de teksten zitten. Automatische vertalingen zijn niet perfect, ons ziekenhuis is niet verantwoordelijk voor mogelijke vertaalfouten. Heeft u vragen over uw gezondheid? Neem dan altijd contact op met uw arts.
Meer weten? Lees de toelichting vertaalbeleid
English: You ask Google Translate Services to actively translate our texts. Therefore they may contain errors. Automatic translations are not perfect. Diakonessenhuis is not responsible for possible translation errors. Do you have questions about your health? Then always contact your doctor.
Want to know more? Read the explanation of translation policy
Verwijderen van een verstopte talgklier bij kinderen (chalazion)
Binnenkort wordt er bij uw kind een verstopte talgklier van het oog (chalazion) verwijderd. Voor deze ingreep wordt uw kind een dagdeel opgenomen op de afdeling Kinderdagbehandeling. In deze folder vindt u informatie over de ingreep. Meer informatie over de kinderdagbehandeling leest u in de brochure 'Opname op de kinderdagbehandeling'.
Deze ingreep vindt plaats in de Diak Clinic, onderdeel van het Diakonessenhuis. Meestal is dat op locatie Zeist. Soms wordt de operatie om medische redenen in Utrecht gepland. De polikliniekafspraken van uw kind kunnen op een locatie naar keuze.
Voorbereidingen
Voorbereiding thuis
Lees de brochure ‘Opname op de kinderdagbehandeling’ goed door. U vindt daar informatie over de voorlichtingsbijeenkomst op de kinderdagbehandeling, het nuchter zijn voor de operatie, wat u mee moet nemen naar het ziekenhuis en waar u zich moet melden.
Verhinderd
Is uw kind verhinderd voor de ingreep? Meld dit dan zo spoedig mogelijk (uiterlijk 48 uur voor het onderzoek) aan de opnameplanner. Er kan dan iemand anders in plaats van uw kind komen. Bovendien kunt u meteen een nieuwe afspraak maken.
Na de ingreep
Kort na de ingreep
In enkele gevallen wordt er een drukverband op het aangedane oog aangebracht. Dit kunt u thuis weer verwijderen. Terug op de afdeling krijgt uw kind wat te drinken en later wat eten aangeboden. Er wordt eventueel nog pijnstilling gegeven.
Naar huis
Als uw kind goed is bijgekomen van de operatie mag het naar huis.
Adviezen voor thuis
Voor thuis zijn er geen beperkingen. In geval van pijn kunt u paracetamol geven.
Problemen thuis
Wanneer moet u ons bellen?
Neem in de volgende gevallen contact op met het ziekenhuis:
- Als uw kind aanhoudende koorts heeft.
- Als pijn 1 uur na het innemen van de afgesproken pijnmedicatie ondraaglijk blijft.
- Bij veranderingen aan de wond (roodheid, warmte, zwelling en/of pus uit de wond).
Wie moet u bellen?
- De eerste 24 uur na de ingreep belt u tijdens kantoortijden met de afdeling waar uw kind behandeld is.
- De dagen erna belt u tijdens kantoortijden met de polikliniek Oogheelkunde.
- Buiten kantoortijden belt u in geval van spoed het algemene nummer van het ziekenhuis 088 250 5000.
Met vragen die kunnen wachten, kunt u terecht bij de polikliniek. Dit kan telefonisch of via de app BeterDichtbij.
Controleafspraak
Bij ontslag krijgt u indien nodig een afspraak mee voor een poliklinische controle.
Opmerkingen over de tekst
Vindt u iets onduidelijk beschreven? Of ontbreekt er informatie? Dat horen wij graag. U kunt opmerkingen over de tekst doorgeven via [email protected].
Bijgewerkt op: 10 januari 2025
Code: OOG15