Voorbereiding thuis voor een laserbehandeling

U heeft een afspraak gemaakt voor een laserbehandeling van het oog. Deze behandeling vindt plaats op de polikliniek Oogheelkunde van het Diakonessenhuis locatie Utrecht of Zeist. Voorafgaand aan de behandeling moet u het oog thuis druppelen. In deze folder vindt u hiervoor de instructies. Informatie over de behandeling vindt u in de folder 'Poliklinische laserbehandeling van het oog'.

Voorbereidingen thuis

Druppelen

Van de polikliniek heeft u oogdruppels meekregen. 30 minuten voor u de afspraak heeft begint u met druppelen:

  • 30 minuten van te voren druppelen in het te behandelen oog
  • na 10 minuten nogmaals druppelen in het te behandelen oog

In totaal druppelt u het te behandelen oog dus twee keer. Probeer de druppel midden op het oog te laten vallen of trek het onderooglid omlaag en laat de druppel in het gevormde ‘zakje’ vallen.

Vervoer

Op de dag van de laserbehandeling is het, na het druppelen van de ogen, niet toegestaan om aan het verkeer deel te nemen, omdat u door de druppels wazig gaat zien. Regel daarom vervoer naar het ziekenhuis.

Meenemen naar het ziekenhuis

Neem op de dag van het onderzoek uw identiteitsbewijs, uw verzekeringspas en een zonnebril mee naar het ziekenhuis. Zet bij uw komst naar het ziekenhuis eventueel uw zonnebril op om uw ogen te beschermen tegen het felle zonlicht.

Vragen

Mocht u na het lezen van deze folder nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de polikliniek Oogheelkunde.

Telefoonnummers

Polikliniek Oogheelkunde
088 250 9429

Opmerkingen over de tekst

Vindt u iets onduidelijk beschreven? Of ontbreekt er informatie? Dat horen wij graag. U kunt opmerkingen over de tekst doorgeven via [email protected]

Bijgewerkt op: 20 juni 2022

Code: OOG34