Wondverzorging hoofd/hals chirurgie bij een kleine open wond

U bent zojuist, of u wordt binnenkort behandeld op de afdeling KNO-Heelkunde/Hoofd-halschirurgie vanwege een huidtumor in het hoofd/halsgebied. In deze folder vindt u informatie over de wondverzorging.

Voor meer informatie over huidtumoren verwijzen wij u naar de website facial-plastic-surgery.nl en de website van KWF kankerbestrijding.

Wondverzorging

  • Na de operatie wordt de wond bedekt met een absorberend licht drukkend verband. Dit beschermt de wond en voorkomt nabloedingen. Draag dit verband in ieder geval de eerste twee dagen. 
  • Na twee dagen kunt u het verband verwijderen en de wond onder de douche schoonspoelen. Dep de wond na het douchen met een schone handdoek droog, breng een dunne laag antibiotische zalf aan en bedek de wond met een nieuw zelfklevend wondverband  dat uw chirurg heeft voorgeschreven. Laat dit zitten tot u de wond de dag erna weer schoonspoelt. 
  • Herhaal dit (verband verwijderen, schoonspoelen, deppen, zalf aanbrengen, verband aanbrengen) elke dag.

Vragen

Met vragen kunt u terecht bij de polikliniek KNO. Het telefoonnummer vindt u achter in deze folder.

Telefoonnummers

Polikliniek KNO Utrecht/ Zeist
088 250 5026

Opmerkingen over de tekst

Vindt u iets onduidelijk beschreven? Of ontbreekt er informatie? Dat horen wij graag. U kunt opmerkingen over de tekst doorgeven via [email protected].

Bijgewerkt op: 5 september 2019

Code: KNO44