Workshop uiterlijke verzorging voor mensen met kanker

Samen met de stichting 'Look good, feel better' organiseert het Diakonessenhuis workshops uiterlijke verzorging voor mensen met kanker. Wij nodigen u van harte uit voor deelname aan een van de workshops.

In deze folder leest u wat u van de workshop kunt verwachten en hoe u zich aan kunt melden. De data voor de workshops vindt u in onze agenda.

Goed verzorgd, beter gevoel

Naast de lichamelijke en emotionele problemen die kanker met zich mee kan brengen, kan ook uw uiterlijk behoorlijk veranderen. Soms door de ziekte zelf, soms door de behandeling. Veel gehoorde vragen en klachten zijn:

  • Mijn huid is schilferig en zeer droog geworden. Hoe kan ik dit het beste behandelen?
  • Door chemotherapie is mijn haar broos en dun geworden. Wat kan ik hier aan doen?
  • Hoe krijg ik meer uitdrukking op mijn gezicht nu ik geen wenkbrauwen en wimpers meer heb?

Vaak zijn met eenvoudige tips en adviezen klachten te verbeteren of te camoufleren. De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk vaak ook een beter gevoel geeft.

Inhoud workshop

Tijdens de workshop krijgt u tips en adviezen over de verzorging van gezicht, lichaam, handen en nagels en over het gebruik van make-up. Vervolgens gaat u zelf aan de slag met speciaal voor deze workshop beschikbaar gestelde huidverzorgingsproducten.

De workshop wordt geleid door een ervaren schoonheidsspecialist. Zij wordt ondersteund door getrainde vrijwilligers. Er is ook een haarwerker die een presentatie geeft over de aanschaf, het gebruik en het onderhoud van haarwerken en alternatieven zoals mutsen en shawls.

Voor wie is de workshop bedoeld?

De workshop is bedoeld voor mensen met kanker tijdens of kort na de behandeling. Alleen in uitzonderlijke gevallen kunt u een begeleider meenemen. Bespreek dit dan even bij aanmelding.

Per workshop nemen maximaal twaalf personen deel.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij Marian van Maanen via e-mail [email protected] (uw naam, adres en telefoonnummer in de mail vermelden) of via telefoonnummer 088 250 65 62.

Vragen

Met vragen kunt u terecht bij Marian van Maanen via e-mail [email protected] (uw naam, adres en telefoonnummer in de mail vermelden) of via telefoonnummer 088 250 6562.

(Patiënten)organisaties

Stichting Look Good...Feel Better stelt alles in het werk om mensen met kanker te steunen bij hun uiterlijke verzorging en zichzelf weer te laten zijn. Look Good…Feel Better informeert en adviseert patiënten, professionals en publiek op een positieve en praktische manier over uiterlijke verzorging bij kanker. Het gaat om een niet-medisch, productneutraal programma dat veelal gratis wordt aangeboden aan de deelnemers. Meer informatie en praktische tips vindt u op de website van de Stichting Look Good...Feel Better.

Telefoonnummers

Dagbehandelcentrum Oncologie/Hematologie
088 250 6562

Opmerkingen over de tekst

Vindt u iets onduidelijk beschreven? Of ontbreekt er informatie? Dat horen wij graag. U kunt opmerkingen over de tekst doorgeven via [email protected].

Bijgewerkt op: 5 maart 2024

Code: ONC13