Zorg voor jongvolwassenen met kanker

In ons ziekenhuis hebben we speciale aandacht voor jongvolwassenen met kanker. Want als jongvolwassene heb je mogelijk vragen die specifiek zijn voor jouw leeftijd en levensfase.

Jong en kanker

Met jongvolwassenen bedoelen we mensen in de leeftijd van 18 tot 39 jaar. Als je in deze fase van je leven de diagnose kanker krijgt, kan dat specifieke vragen oproepen. Bijvoorbeeld hoe gaat het verder met mijn studie? Kan ik solliciteren voor een eerste baan? Kan ik een hypotheek afsluiten of een gezin stichten?

Juist dan heb je leeftijdsspecifieke zorg en ondersteuning nodig. Zorg die uitgaat van de vraag: “Wie ben jij en wat heb je nodig?” tijdens en na je behandeling. Zodat je de draad zo goed mogelijk op kunt pakken. Zorg die ook oog heeft voor de behoeften van jouw naasten. Met al deze vragen kun je terecht bij onze AYA-zorgverleners. AYA staat voor Adolescents & Young Adults.

Een afspraak maken?

Je kunt op elk moment in jouw behandeltraject bij een AYA-zorgverlener terecht. Voor het maken van een afspraak kan je een mail sturen aan [email protected]. Soms is 1 afspraak voldoende om je op weg te helpen. Soms maken we een vervolgafspraak. En natuurlijk kan je altijd opnieuw contact opnemen als je nieuwe vragen hebt.

Vragen?

Met vragen over de AYA zorg kun je terecht bij je behandelaar. Of neem rechtstreeks contact op via [email protected]

Opmerkingen over de tekst

Vind je iets onduidelijk beschreven? Of ontbreekt er informatie? Dat horen wij graag. Je kunt opmerkingen over de tekst doorgeven via [email protected]

Bijgewerkt op: 5 april 2024

Code: ONC21