Geestelijke verzorging bij ingrijpende momenten

Wij zijn er voor iedereen. Of u nu gelovig bent, een spirituele belangstelling heeft of niet gelovig bent. Wij hebben beroepsgeheim. Dat betekent dat wij met niemand praten over wat u vertelt. We kunnen een tot drie keer per week bij u langskomen. We bezoeken u aan uw bed of op een plaats met meer privacy.

Steun bij speciale momenten

U kunt met ons over alles praten waar u mee zit. Over uw zorgen, uw onzekerheid of verlies, over de richting van uw leven en de zin ervan. En over wat u hoop, troost, inspiratie en moed kan geven.

Opname en behandeling

Heeft u onderzoeken of een operatie voor de boeg? Wij ondersteunen u in deze spannende tijd. Met een gesprek of door mindfulness, meditatie of gebed.

Verlies en afscheid  

Soms betekent uw opname verlies en afscheid. U verliest uw gezondheid, of u kunt niet meer naar huis en moet verhuizen. Soms wordt het verlies van dierbaren ineens weer voelbaar en wilt u dit verhaal met iemand kunnen delen. U kunt met ons hierover praten.

Genezing

Ook als u geneest, kunt u behoefte hebben aan een aandachtige gesprekspartner. Bijvoorbeeld om uw opluchting of vreugde te delen, of om terug te blikken op uw ziekte.

Sterven

Sterven is de meest ingrijpende overgang in ons leven. Het is een moment van bezinning, verbondenheid of ritueel. Of het nu gaat om het levenseinde van een geliefde of van uzelf. Wij zijn vertrouwd met de begeleiding van stervenden. Dat doen we door gesprek, stilte en ritueel, zoals de ziekenzalving of ziekenzegen. Vanzelfsprekend staan uw wensen hierbij centraal.

Jaarlijks herdenken we overleden patiënten, medewerkers en vrijwilligers.