Polikliniek Baarmoederhalsafwijkingen

U komt op de polikliniek Baarmoederhalsafwijkingen als u een afwijking aan uw baarmoeder heeft. U heeft bijvoorbeeld last van een infectie of cysten. Op de poli bespreken we samen uw klachten. Heeft u een afwijkend uitstrijkje? We onderzoeken samen wat de reden hiervan is.

Uw afspraak bij de poli Baarmoederhalsafwijkingen

Heeft u een afspraak bij de polikliniek Baarmoederhalsafwijkingen? Dan heeft u een afspraak bij de gynaecoloog of verpleegkundig specialist. U bespreekt samen uw klachten. Ook kunt u al uw vragen stellen. Het kan u helpen om vooraf op te schrijven welke vragen u heeft. De website 3goedevragen.nl helpt u hierbij. 

Daarna onderzoekt de gynaecoloog of verpleegkundig specialist u. Dit gebeurt met een colposcopie. Tijdens een colposcopie kijken we met behulp van een microscoop naar de baarmoedermond.
Het kan nodig zijn om u te behandelen voor een voorstadium van baarmoederhalskanker. Als dat zo is, krijgt u soms meteen een lisexcisie, maar meestal wordt daar een aparte afspraak voor gemaakt. De arts verwijdert dan weefsel van uw baarmoedermond. Soms is het nodig dat de arts meer weefsel verwijdert. U krijgt dan een conisatie.

Na uw afspraak

Na uw onderzoeken en behandelingen bespreekt u de uitslag. Dit kan telefonisch of op de poli Baarmoederhalsafwijkingen. Tijdens deze afspraak bespreekt u ook het vervolgplan. Meestal maken we een afspraak voor een controle uitstrijkje. Bij het uitstrijkje worden losse cellen van de baarmoedermond en hals afgenomen om te controleren of alles in orde is.

Heeft u een colposcopie of lisexcisie gehad? Dan kan bloedverlies optreden. Verliest u meer bloed dan tijdens een menstruatie? Neem contact op met de poli Gynaecologie op 088 250 6178.

Wie komt u tegen?

Op de poli Baarmoederhalsafwijkingen komt u verschillende specialisten tegen. Zoals:

  • gynaecologen
  • gynaecologen in opleiding
  • verpleegkundig specialisten
  • doktersassistenten

Afspraak maken

U kunt online een afspraak maken of bellen naar onderstaande telefoonnummer.